Dolar 32,5724
Euro 34,9700
Altın 2.445,74
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 26°C
Az Bulutlu
Aksaray
26°C
Az Bulutlu
Cts 25°C
Paz 26°C
Pts 21°C
Sal 20°C

Aksaray’da Bisiklet Festivali heyecanı yaşandı

Aksaray’da Bisiklet Festivali heyecanı yaşandı
Aksaray Anadolu AŞ
29 Mayıs 2022 23:29

Aksaray Belediyesi, Çevre Haftası etkinlikleri çerçevesinde “Sağlıklı ve daha güzel bir çevre için bisiklet sürün” sloganı ile 2. Bisiklet Festivali düzenledi.

Aksaray Belediyesi, Çevre Haftası etkinlikleri çerçevesinde “Sağlıklı ve daha güzel bir çevre için bisiklet sürün” sloganı ile 2. Bisiklet Festivali düzenledi.

Aksaray 2. Geleneksel Bisiklet Festivali büyük bir katılımla gerçekleştirildi. Festivalde 15 Temmuz Milli İrade Meydanı’ndan başlangıç yapan bisiklet sürücüleri, Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer ve protokol üyeleriyle birlikte Kılıçaslan Parkı’na kadar pedal çevirdi. Festivalin bitiş durağı olan Kılıçaslan Parkı’nda Aksaray Belediyesi tarafından organize edilen şişme oyun parkurları kurularak, çocukların ilgisini çeken maskotlar yerini aldı. Festival gününe özel sürpriz hediyeler dağıtılırken, festivalde Rodeo, Rampa Şov, Survivor Parkuru, Bisiklet adrenalin gösterisi ve tek bacak bisiklet gösterisi gibi etkinlikler gerçekleştirildi. Çok sayıda vatandaşın katıldığı programda çocuklar gönüllerince eğlenirken, bisiklet turuna katılan vatandaşlar arasında yapılan kura çekiminde vatandaşlara bisiklet hediye edildi.

Belediye Başkanı Dinçer, “Bugün Bisiklet Festivalimizin ikincisini gerçekleştiriyoruz. Malumunuz ilkini geçen yıl gerçekleştirmiştik. Yoğun bir katılımla 15 Temmuz Milli İrade Meydanı’mızdan başlayarak Kılıçaslan Parkı’nda biten bir parkur akabinde gençlerimize, hemşerilerimize bir eğlence organizasyonu planladık, bugün onu icra edeceğiz. Aksaray’ımızda da bundan sonraki yıllarda inşallah ‘Bisiklet Festivali’ adı altında hem bugünleri hatırlamak adına hem bisiklet kullanımının yaygınlaştırılması, çevreci, doğaya uygun bir ulaşım aracı olarak ve sağlık açısından insanlara faydalı olan bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak adına bu organizasyonumuzu, faaliyetlerimizin sayısını da arttıracağız, icrasını gerçekleştireceğiz” dedi.

Bisiklet takımındaki öğrencileri ile festivale katılan Hikmet Koç, “Aksaray’ın ilk ve tek bisiklet takımıyız. Aksaray İl Gençlik Spor Müdürlüğü takımıyız. Ulusal ve uluslararası düzeylerde yarışlara giderek Aksaray’ımızı temsil ediyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ederiz” diye konuştu.

Üniversite öğrencisi Merve Potur, “Bugün burada sağlıklı yaşam için pedal çeviriyoruz” ifadelerini kullandı.

blank

blank

blank

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.