Dolar 32,3358
Euro 35,1663
Altın 2.241,66
BİST 8.745,71
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 12°C

Aksaray’da doktora yapılan saldırı cezasız kalmadı

Doktora, hakaret, incitici söz ve küfür eden sanık, 7 bin lira para cezasına çarptırıldı.

Aksaray’da doktora yapılan saldırı cezasız kalmadı
Aksaray Anadolu AŞ
30 Ekim 2017 22:58

Doktora, hakaret, incitici söz ve küfür eden sanık, 7 bin lira para cezasına çarptırıldı.

Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi Abdülmetin Ekecik Acil Servisinde görevli doktora, incitici söz, küfür ve hakaret ederek, üzerine yürüyen sanığa, Aksaray 2. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından 1 yıl hapis cezası verildi. Hapis cezası para cezasına çevrildi.

Geçtiğimiz yıl Acil Serviste yaşanan olayda sanık H.G, hastası ile ilgilenilmediği gerekçesi ile görevli doktora “Geri zekalı, sende doktor musun” sözlerini bağırarak ve üzerine yürüyerek söyleyip hakaret ve küfürler etmesi sonucu, acilde görev yapan diğer doktor, hemşire, sağlık memuru, tıbbi sekreter ve hasta karşılama elemanlarının tanıklığında tutulan tutanak ve kamera kayıtları ile birlikte adli mercilere intikal ettirildi.

Aksaray 2. Asliye Ceza Mahkemesinde, sanık H.G’ye Türk Ceza Kanunun (TCK) “Kamu görevlisine görevi sırasında hakaret suçundan” dava açıldı.

Görülen duruşmalar da, Aksaray 2. Asliye Ceza Mahkemesi, kamera kayıtları ve tutanakları, tanık beyanları ile birlikte, suçun işleniş biçimi, kasıt ve güdülen amaç ve suç konusunun önemine, suçun Acil Servis içerisinde işlenmiş olmasını da göz önüne alarak sanık H.G’ye 1 yıl hapis cezası verdi. Hapis cezası 7 bin lira para cezasına çevrildi.

Aksaray 2.Asliye Ceza Mahkemesinin verdiği bu karar, hastanelerde doktor ve diğer hastane çalışanlarına yönelik yaşanması muhtemel saldırı, küfür ve hakaretlere de verilecek ceza açısından emsal teşkil ediyor..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.