Dolar 32,5258
Euro 34,9344
Altın 2.439,87
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 30°C
Az Bulutlu
Aksaray
30°C
Az Bulutlu
Cum 27°C
Cts 27°C
Paz 26°C
Pts 23°C

Aksaray’da farkındalık yürüyüşü

Aksaray’da farkındalık yürüyüşü
Aksaray Anadolu AŞ
3 Aralık 2021 14:46

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle engellilere dikkat çekmek için 15 Temmuz Milli İrade Meydanı’nda farkındalık oluşturmak adına yürüyüş etkinliği yapıldı.

Yürüyüşe Vali Hamza Aydoğdu, Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Milli Eğitim Müdürü H. Ömer Kartal, İl Sağlık Müdürü Kerim Yeşildağ, İl Müftüsü Hasan Hüseyin Güller, İl Özel İdare Genel Sekreteri Yüksek Çelik, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Yetkilileri, Aksaray Belediyesi Engelli Koordinasyon Merkezi Başkanı Bekir Kaya, Engelli Dernekleri, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri ve engelli aileleri katıldı.

Aksaray Valiliği ve Aksaray Belediyesi’nin ortak düzenlediği etkinlikte protokol üyeleri farkındalığa dikkat çekmek için engellilerin kullandığı engelli araçları ile yürüyüşe katıldılar. Materyallerle yürüyüş yaptılar.

Etkinlik alanında konuşma yapan Vali Hamza Aydoğdu yaptığı açıklamada şu ifadeleri söyledi:

“3 Aralık Dünya Engelliler GÜnü münasebetiyle bir farkındalık yürüyüşü yaptık. Ama hakikaten bunu yaparken Belediye Başkanımız, birim amirlerimiz ile birkaç dakikalık engelli vatandaşlarımızın ne hissettiğini bilmek adına tekerlekli sandalye, kulaklık ve beyaz baston kullandık. Gerçekten çok çok önemli bir şey. Biz şunu gördük; engellilik hiçbir şekilde bir eksiklik değil, aslında onunla yaşamayı bilmek, şükretmek, elindeki diğer nimetlerin kadrini kıymetini bilmek adına çok çok değerli. Şehrimizde de gördüğünüz üzere belediyemiz, valilik ve diğer tüm kurumlarımız engelli vatandaşlarımızın şehirde rahat edebilmesi için tüm rampalar, yollar, işaretler yapılmış. Sadece belli aralıklarla değil, her zaman özel vatandaşlarımız bizim başımızın tacı. Aksaray’da da bu anlamda hem özel hem de resmi engelli dernekleri arasında bir uyum, samimiyet, birlik beraberlik var. Bu vesile ile Dünya Engelliler Günü vasıtasıyla, Aksaray’ımızdaki bütün özel vatandaşlarımızın günü kutluyoruz. Rabbim onların kalplerine hüzün vermesin, ayaklarına taş değdirmesin. Emekleri geçen bütün arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum.”

Vali Hamza Aydoğdu’nun ardından açıklamalarda bulunan Aksaray Belediyesi Engelli Koordinasyon Merkezi Başkanı Bekir Kaya ise şu açıklamalarda bulundu:

”Bugün 3 Aralık Engelliler Günü, bir farkındalık günü. Engellerimizin anlaşılması için bir farkındalık yürüyüşü yaparak biz de buradayız, biz de sizinle beraberiz yürüyüşü yaptık. Katılan herkese çok teşekkür ediyorum. “

blank

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.