Dolar 32,4339
Euro 34,7397
Altın 2.433,78
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 22°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
22°C
Hafif Yağmurlu
Çar 23°C
Per 21°C
Cum 19°C
Cts 15°C

Aksaray’da Filistin’e destek yürüyüşü

Aksaray’da Filistin’e destek yürüyüşü
Aksaray Anadolu AŞ
10 Aralık 2023 19:56

Aksaray’da 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nde düzenlenen ‘Filistin’e Özgürlük’ yürüyüşüne yüzlerce vatandaş katıldı.

Yürüyüş, Aksaray Müftülüğü önünden başlayarak 15 Temmuz Milli İrade Meydanı’na kadar devam etti. Katılımcılar, tekbir sesleri eşliğinde İsrail’e karşı çıkışlarını dile getirirken, Filistin’in özgürlüğü için taleplerini yükseltti. Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, STK başkanları, siyasi partilerin temsilcileri ve yüzlerce vatandaş, etkinliğe destek veren isimler arasındaydı.

Bu anlamlı etkinlik, Filistin’e duyulan destek ve insan haklarına verilen önemi bir kez daha vurguladı. Aksaraylıların bir araya gelerek, barış ve adalet için seslerini yükseltmesi, bölgede yaşanan olaylara dikkat çekti ve uluslararası topluma çağrıda bulundu.

Yürüyüşün sonunda yapılan basın açıklamasında tarihinin en kanlı dönemlerinden birisini yaşayan Filistin’in; insanlığı, masumiyeti, hakikati ve direnişi temsil ettiği vurgulandı.

Açıklamada; “Bugün 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü. Ancak ne hazindir ki, ne acıdır ki hakkın, hukukun, insanlığın olmadığı bir zamanı Filistin’de Gazze’deki kardeşlerimiz yaşıyorlar. On yıllardır Filistin’de büyük zulümler işleyen işgalci terörist İsrail, 7 Ekim sonrasındaki süreçte saldırılarını daha da artırdı. Gazze’de tam anlamıyla bir soykırım yaşanmakta. Son 2 ayki süreçte telaffuz ederken bile tüylerimiz ürperiyor, 13 bine yakın kadın ve çocuk olmak üzere 17 bin Müslüman Filistinli, Gazzeli kardeşimiz şehit oldu. İşgalciler, Gazze’de insan haklarını ve savaş hukukunu hiçe sayarak çocuk, kadın, yaşlı ve sivil ayırt etmeksizin saldırılarını sürdürüyor. Hiçbir sınır gözetilmeksizin yapılan İsrail saldırıları sebebiyle şu an Gazze’de hiçbir yer güvenli değil. Camiler, hastaneler, okullar ve sivil yerleşim yerleri siyonistlerin hedefinde” denildi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.