Dolar 32,5134
Euro 34,9154
Altın 2.441,81
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 26°C
Az Bulutlu
Aksaray
26°C
Az Bulutlu
Cts 27°C
Paz 26°C
Pts 21°C
Sal 20°C

Aksaray’da gökyüzünde görülen ışık merak uyandırdı

Aksaray’da gökyüzünde görülen ışık merak uyandırdı
Aksaray Anadolu AŞ
24 Temmuz 2022 10:50

Aksaray’da Elon Musk’a ait Starlink uyduları gökyüzünde ışıklı zincir şeklinde görüldü.

Aksaray’da Elon Musk’a ait Starlink uyduları gökyüzünde ışıklı zincir şeklinde görüldü. Bu durumdan habersiz olan vatandaşlar gördüğü ışığı gizemli olarak değerlendirirken o anlar kameraya yansıdı.

Vatandaşların gökyüzünde gördüğü ışıkların görüntülerini sosyal medyadan paylaşmasının ardından gökyüzündeki ışıklar merak konusu oldu.

Aksaray ve bir çok şehirde 22.00 sıralarında gökyüzünde görülen ışıklı cisimler, heyecana neden oldu. Aksaray’ın bir çok bölgesinden sosyal medya kullanıcıları ışıklı cisimlerle ilgili görüntüleri paylaştı.

Vatandaşlar tarafından cep telefonu kamerasıyla görüntülenen belirsiz cisimler, bir kaç dakika sonra gözden kayboldu.

blank

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, daha önce benzer bir görüntü için gökyüzündeki parlamaların Starlink Leo Uyduları Güneş Panellerinden kaynaklandığını açıklamıştı.

Görüntülerin Elon Musk’ın kurucusu ve CEO’su olduğu uzay taşımacılığı şirketi SpaceX’in uzaya gönderdiği Starlink uyduları olduğu belirtilmişti.

STARLİNK UYDULARI NEDİR?

Uzay taşımacılığı şirketi SpaceX’in uzaya gönderdiği Starlink uydularının her biri 260 kg ağırlığında. Ve yaklaşık olarak dikdörtgen bir masa büyüklüğünde. Üzerinde 4 tane güçlü anten bulunan uydular bu antenler sayesinde hem kendi aralarında hem de dünyayla haberleşebiliyorlar. Uydular enerjisini üzerinde akordiyon şeklinde açılan güneş panellerinden elde ediyor.

Starlink uyduları iyon motorlarının itki gücüyle hareket ediyorlar ve bu güçle manevra yapıyorlar. Yörüngede yükseliyor, alçalıyor. Eğer bir çarpışma durumu olursa yönünü değiştiriyor. Ve görev süresi bittikten sonra ki normal uydulara göre daha kısa bir süre bu, kendisini atmosfere sokarak yakarak imha edebiliyorlar.

Starlink, iyon motorlarında kripton yakıtı kullanan ilk uzay aracı olarak tarihe geçti. Bunlar dışında uydu cihazında hassas bir navigasyon cihazı da yer alıyor..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.