Dolar 32,3373
Euro 35,1899
Altın 2.246,00
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 9°C
Cts 11°C

Aksaray’da hasta şikayetleri azaldı

Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi Hasta hakları birimine gelen şikayetler, artan hasta sayısına rağmen azalma gösterdi..

Aksaray’da hasta şikayetleri azaldı
Aksaray Anadolu AŞ
26 Ekim 2017 20:40

Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi Hasta hakları birimine gelen şikayetler, artan hasta sayısına rağmen azalma gösterdi.

Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Vekili Dr.Abdullah Alkan, 26 Ekim Dünya Hasta Hakları günü nedeniyle bir açıklama yaptı.

Dr. Alkan; “Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak hastanenin kurumsal yapısı gereği hasta haklarına önem veren bir yapıya sahibiz. Hastalarımız, BİMER, SABİM (Alo 184, Sağlık Bakanlığı İletişim Hattı), Hastanenin sosyal medya sayfaları ve Hastanemiz A blok poliklinik katında bulunan Hasta Hakları Birimimize ulaşarak görüş, öneri, istek ve şikayetlerini bildirebilmektedirler. Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak yılın ilk 10 ayında 1 milyon 006 bin 576 hastaya sağlık hizmeti vermişiz. Hasta yoğunluğumuza göre hasta ve yakınlarının şikayeti 799’dur. Poliklinik sayısı ve hasta sayısına oranlandığında binde 0,079’dur. Bu oran Türkiye ortalamasının çok çok altına olan bir şikayet oranıdır” dedi.

Öte yandan, 26 Ekim Dünya Hasta Hakları günü nedeniyle, Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yatmakta olan hasta ve hasta yakınlarına Hasta haklarını anlatan bilgilendirme amaçlı broşür dağıtıldı.

ŞİKAYETLERİN SEBEBİ İLETİŞİMSİZLİK

Hastalar, SABİM, BİMER, Sosyal Medya ve Hasta Haklarına bizzat başvurarak, öneri, dilek, istek ve şikayetlerini bildiriyorlar. Yapılan şikayetler, aylık olarak İl Sağlık Müdürlüğünde, Sağlık Müdür Yardımcısı başkanlığında, Tüketici Hakları Derneği Temsilcisi, Sendika Temsilcisi, Kurum temsilcisinden oluşan Hasta Hakları Kurulu tarafından değerlendirilmekte olup, hastaların yaptıkları şikayetlerin genelini hasta ve sağlık çalışanı arasında ki iletişimsizlik oluşturuyor. Ayrıca hastalar saygınlık görememe, sağlık hizmetinden gereği kadar faydalanamama ve bilgilendirmeme üzerine yapıyorlar.

HASTALARIN HAKLARI ve SORUMLULUKLARI

Hasta ve hasta yakınlarının hakları da ana başlıkları ile şu şekilde:

Hizmetten faydalanma hakkı, ziyaretçi ve refakatçı bulundurma hakkı, Tedaviyi reddetme hakkı, saygı ve itibar görme hakkı, bilgi edinme hakkı ve hasta mahremiyet hakkı, Sosyal ve psikolojik destek alma hakkı, tıbbi özen gösterilmesi hakkı, güvenliğin sağlanması hakkı ile sağlık eğitim hakkı bulunurken, Hasta ve hasta yakınlarının da sorumlulukları bulunuyor.

SORUMLULUKLARI:

Hasta mevcut şikayetlerini, geçirdiği hastalıkları, hastaneye yatırılıp yatırılmadığı, uygulanan tedavi ile kullandığı ilaçları ve sağlığı ile ilgili konularda doğru ve tam bilgi vermekle sorumludur. Tüm sağlık ekibine verdiği her türlü bilginin doğruluğundan hasta sorumludur ve hasta tarafından verilen yanlış yada eksik bilgilendirmeden doğan tıbbi yada hukuki sorumluluğu hastaya aittir..

YORUMLAR

  1. Asir unver dedi ki:

    Artik hastalar sikayeti birakti faydasi olmadigini anladi kadin dogum doktoru yok sira yok kadin dogum icler acisi goren duyan yok!