Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 23°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
23°C
Hafif Yağmurlu
Pts 24°C
Sal 21°C
Çar 22°C
Per 20°C

Aksaray’da İğde Hasadı Şenliği başladı

Aksaray’da İğde Hasadı Şenliği başladı
Aksaray Anadolu AŞ
5 Ekim 2022 20:37

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, kampüste 80 civarında öğrenci topluluğu olduğunu, her yıl topluluklar eliyle pek çok sosyal ve kültürel etkinlik düzenlediklerini, niteliği ve niceliği arttırmak adına topluluklarla birlikte çalışmaya devam edeceklerini söyledi.  

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, kampüste 80 civarında öğrenci topluluğu olduğunu, her yıl topluluklar eliyle pek çok sosyal ve kültürel etkinlik düzenlediklerini, niteliği ve niceliği arttırmak adına topluluklarla birlikte çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

– Etkinlikler Üç Gün Boyunca Sürecek –

Teknoloji, spor, edebiyat, tiyatro, bilişim, ekonomi, iletişim… ASÜ çatısı altında farklı ilgi alanlarına hitap eden 80 civarında öğrenci topluluğu bulunuyor. Bu toplulukların kendilerini tanıtması, diğer topluluklarla iş birlikleri geliştirmesi ve yeni üye kazanımı gibi süreçlerine katkı amacıyla düzenlenen “İkinci İğde Hasadı Şenliği,” kampüs iğdelik alandaki açılış töreni ile başladı. Törende kısa bir konuşma yapan Rektör Şahin, öğrenci topluluklarının, kampüsteki etkinliklerin ana omurgasını oluşturduğunu söyledi. Tüm sosyal ve kültürel etkinlikleri topluluklar eliyle düzenlediklerini ve sayıyı arttırmak istediklerini dile getiren Şahin, “Yeni dönem hayırlı-uğurlu olsun. Her dönem başında öğrenci topluluklarımız düzenlediğimiz şenliğe gelerek kendilerini tanıtıyorlar. Üç gün boyunca öğrencilerimiz hem çeşitli etkinliklere katılacak hem de faaliyetleri hakkında diğer öğrenci arkadaşlarını bilgilendirecek” dedi.

– Biz, Öğrencilerimizi Desteklemeye Hazırız –

Topluluklarda görev almanın eğlence dışında anlamlar da içerdiğine dikkat çeken ASÜ Rektörü, “Topluluk çalışmaları öğrencilere organizasyon düzenleme, sorumluluk alma, süreç yönetme gibi farklı kazanımlar da sağlıyor. Biz, öğrencilerimizi desteklemeye hazırız, yeter ki onlar güzel işlerde yarışsınlar” dedi. Mini bisiklet turu ve ASÜ Mehter Takımı gösterisinin ardından toplulukların stantları ziyaret edildi. Her standı tek tek ziyaret eden protokol mensupları, öğrencilerle sohbet etti ve faaliyet alanlarına ilişkin bilgiler aldı. İğde helvası ikramı ve model uçak gösterisinin ardından öğrenciler, iğde toplama, halat çekme, top sektirme ve iğde yeme yarışmalarına katıldı. Yarışmaların sonunda kazanan öğrencilere hediyeleri takdim edildi. İğde Hasadı Şenliği’ne Belediye Başkan Yardımcısı Yakup Kadri Perek, İdare Mahkemesi Başkanı Yakup Camgöz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Engin Deligöz, İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav ve İŞKUR İl Müdür Yardımcısı Ahmet Ötem de katıldı.

İğde Hasadı Şenliği’nin ilki 2021 yılında gerçekleştirilmişti..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.