Dolar 32,3833
Euro 34,5660
Altın 2.384,56
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 21°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
21°C
Hafif Yağmurlu
Çar 22°C
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 14°C

Aksaray’da ilginç olay! Belediye, muhtarı dava etti

Aksaray Belediyesi, izinsiz yol çalışması yapıp kamu malına zarar verdi iddiasıyla Merkez Toki Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Emre Ağaçdelen’e dava açıp, para cezası uyguladı.

Aksaray’da ilginç olay! Belediye, muhtarı dava etti
Aksaray Anadolu AŞ
22 Mayıs 2021 21:43

İddiaya göre, Merkez Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Emre Ağaçdelen, mahalle sınırları içerisinde yer alan yolun yoğun yağış sebebiyle çamurlaşıp akması ve evlere çamur girmesi sonucu belediyeden çözüm konusunda talepte bulundu. Belediye’den dönüş olmayınca kendi imkanları ile belediyenin hizmetini üstlenip sorunu çözdü.

Aksaray Belediyesi, Cumhuriyet Mahallesi muhtarı Emre Ağaçdelen’e izinsiz iş yaptığı gerekçesiyle dava açarak, 2 bin 300 TL para cezası uyguladı.

Aksaray Belediyesi tarafından uygulanan para cezası bildiriminde,

“İlimiz Aksaray İlçe Merkez CUmhuriyet Mahallesi 7551 Sokak Toki 7. Etap 2. Kısım B1-1. Blok önündeki yolda Emre Ağaçdelen,

kepçeyle izinsiz kendi imkanlarıyla 10×2 metrekare ölçüsünde 2 (iki) adet çukur açarak stabilize yolun bozulduğu, Zabıta Müdürlüğü’nün 03.12.2020 tarih ve 000536 nolu tutanağı ile tespit edilerek, kamu malına zarar verdiği tespit tutanağından anlaşılmış olup, 03.03.2021 tarih ve 241 nolu encümen gereği 2 (iki) adet 10×2 metrekare uzunluğundaki stabilize yolun bozum bedeli olan 2.300,00 (ikibinüçyüz) TL kamu zararının tahsil edilmesine,

1- İdari yaptırım kararına karşı, tebliğ tarihinden itibaren (15) gün içinde Sulh Ceza Mahkemesince başvurma hakkınız bulunmaktadır.

2- İdari para cezası tebliğ tarihinden itibaren bir aylık süre içerisinde Aksaray Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü veznelerine ödenecektir.

3- İdari Para Cezasının belirtilen süre içerisinde ödenmemesi halinde 6183 sayılı Amme Alacaklarının Usulü Hakkında Kanun hükümlerine göre tahsil edilir.” ifadelerine yer verildi.

Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Emre Ağaçdelen yaptığı açıklamada şu ifadeleri kaydetti:

“Lütfen Beni Takip Edenler Beni Sevenler Okusun Bilsin Bilgilensin. Teşekkür Ederim Herkese
Merak ediyorsunuz, Muhtarımız durup dururken bu eski fotoğrafları neden paylaştı diye. Hemen izah edeyim;
BU FOTOĞRAFLARDAKİ HİZMETTEN DOLAYI AKSARAY BELEDİYESİ ŞAHSIMA DAVA AÇTI, PARA CEZASI UYGULANDI !!!
sakinlikle okumanızı rica ederim. Lütfen…
03.12.2020 tarihinde toprak yapıda olan bu yolumuz yoğun yağış sebebiyle çamurlaşıp akmıştı. Evine binasına çamur giren sakinlerimiz çok iyi hatırlar ve paylaşımlarımı takip eden herkes de görmüştür.
O gün mahalle sakinlerimden de gelen talep üzerine ben de belediyeden sorunun çözülmesi adına sözlü ve yazılı talepte bulundum. O an için olumlu bir dönüş alamadım. Akabinde de mağduriyetin giderilmesi için kendi imkanlarımla sorunu çözmeye çalıştım. Evet, bir bakıma belediyemizin hizmetini üstlendim. Nihayetinde ben de bu güzel şehrin bir ferdiyim ve ben de güzel şehrimizdeki kıymetli vatandaşlar tarafından kendilerine hizmet etmek için seçildim !
Yaptığım hizmet hiçbir şekilde yol yapısına zarar vermedi ya da herhangi bir işleyişe engel teşkil etmedi. En iyi siz biliyorsunuz.
Sonuç olarak da sorun çözüldü, mağduriyet giderildi, bir taraf yapılırken başka bir taraf yıkılmadı, mahalle sakinleri memnun, mahalle sakinleri belediyeye müteşekkir (!), muhtarlığa müteşekkir…
Ama malesef bu kadarla kalmadı…
Aksaray Belediyesi, izinsiz iş yaptığım gerekçesiyle şahsıma ‘’DAVA’’ açtı.
Tarafıma para cezası gönderildi ! Ben Evladımın Rızkından Keser o 2300 tl yi Öder Dekontuda Sizle Paylaşırım Devletime Feda Olsun Yazılan Ceza… Fakat Haksız Yere Yazılan Ceza Ergeç Önce Allah’ın Huzurunda Sonra Mahalle Sakinlerimin Huzurunda Zamanı Gelince Karar Verilecektir.
Dava tebligatı kendi mahallem bile olmayan yanlış bir adrese gönderildi -ki ben mahalle muhtarıyım muhtarlığın adının yazılması yeterdi- ! Haksızsam Haksızsın Diyin Lütfen..
Bugün ödeme için verilen sürenin son günü İMİŞ ! Yani Tebiğ Tarihinden Sonra 15. Gün Ödenmeli idi..
Sonra noluyor biliyor musunuz, “Emre fevri hareket ediyor” oluyor işin adı.
Kimseye karşı saygısızlık etmek istemem asla, ama bu yapılanı da kabul edemiyorum ETMİYORUM açıkçası.
Daha 3 hafta önce BELEDİYEYE çağrıldım, konuştuk, YETKİLİ AĞIZDAN dava geri çekilecek denildi. Ben de daha sakin adımlar atacağımı daha dikkatli olacağımı söyledim ve SÖZ VERDİM..
Ben daha önce bir il ya da ilçe belediyesinin sorumluluğundaki bir mahalle muhtarına, o ilin/ilçenin vatandaşına hizmet etmesi gerekçesiyle dava açtığını görmedim de duymadım da !
Sanıyorum ilimiz bu konuda da ilk ve tek ! Gören Duyan Şahit Olan Yazsın Ben Haksız Olup Susuyum..
Ben 6 yaşındaki Evladımın Rızkından Kesip O Cezayı Ödeyeceğim Kimse Merak Etmesin 2300 tl 1 ay Maaş Almamış Sayarım
Şimdi siz yorumlayın değerli abilerim ablalarım kardeşlerim, buyurun”

 

blank blank blank blank blank

blank

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.