Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 25°C
Az Bulutlu
Aksaray
25°C
Az Bulutlu
Paz 24°C
Pts 22°C
Sal 24°C
Çar 23°C

Aksaray’da sanayiye kadın eli değecek

Aksaray’da sanayiye kadın eli değecek
Aksaray Anadolu AŞ
29 Eylül 2022 14:16

TOBB Aksaray Kadın Girişimciler Kurulu, Sanayide Kadın Eli Projesi’nin hayata geçirilmesi için çalışmalarına başladı.

TOBB Aksaray Kadın Girişimciler Kurulu, Sanayide Kadın Eli Projesi’nin hayata geçirilmesi için çalışmalarına başladı.

ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Göktaş, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcısı Günseli Özen ve TOBB Aksaray Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Berrin Özan ve ATSO Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Demir’in katılımlarıyla önceki gün ATSO Hizmet Binasında, Sanayi’de Kadın Eli Projesinin protokolü imzalanırken, projenin Aksaray ve bölgede örnek gösterilmesi bekleniyor.

Sanayide Kadın Eli Projesine ilişkin olarak açıklama yapan ATSO Başkanı Göktaş, yaptığı açıklama da; “Türkiye’nin hızla büyüyen ve sanayi kenti olma yolunda emin adımlarla ilerleyen şehrimizde, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Kadın Girişimciler Kurulumuzla yeni bir projeyi hayata geçiriyoruz. Biliyoruz ki sürdürülebilir kalkınmanın temel şartı kadınların ve gençlerin ekonomiye katılımını sağlamaktır. Kadınlarımızın ekonomiye katılması sürdürülebilir kalkınmayı beraberinde getirmektedir. Maalesef Pandemi ile birlikte kadın istihdam oranları Dünya genelinde geriye gitmiştir. Kadın istihdamında önemli bir yere sahip olan Aksaray’da bizler artık kadınlarımıza iş dünyasında daha fazla yer almalarını sağlamalı ve pozitif ayrımcılığı yapmalıyız. Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası olarak bugüne kadar TOBB Kadın Girişimciler Kurulumuzla birlikte Kadınlarımızın her daim yanında olarak onlara en büyük desteği vermeye çalıştık. Hayata geçireceğimiz bu proje ile birlikte yeni çalışmalar yapacak ve kadınlarımıza destek olmaya devam edeceğiz” Dedi.

TOBB Aksaray Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Berrin Özan ise yaptığı açıklama da “Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Kadın Girişimciler Kurulumuzla, Aksaray olarak birçok projeye imza atarak şehrimizde hayata geçirdik. Başkanımız Nurten Öztürk ve Başkan Yardımcımız Günseli Özen’de her daim bizlerin yanında en büyük destekçilerimiz olmuştur. Türkiye genelinde yeni yeni yayılmaya başlayan Sanayide Kadın Eli Projesini Aksaray olarak bizler hayata geçiriyoruz. Organize Sanayi Bölgemizdeki fabrikalarımızı geziyor ve onlardan kadın istihdamına yönelik pozitif ayrımcılık yapmalarını istiyoruz. Aksaray’ın kadın istihdamında daha iyi yerlerde olması adına başlattığımız projenin hayırlı olmasını diliyorum” Dedi.

TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcısı Günseli Özen, projenin Aksaray’a hayırlı olmasını dilerken açıklamasının devamında; “Sanayide Kadın İstihdamını Artırmak hedefiyle yola çıktığımız “Sanayide Kadın Eli Projesi” eğitim almış ancak istihdama katılamamış çalışmaya istekli kadınlar ile meslek lisesi, lise mezunu ve eğitimi devam eden gençleri bir araya getirecektir. TOBB Kadın Girişimciler Kurulu olarak farklı sektörlerden kadın sanayicilerimizden oluşan çalışma grubu ile geliştirilen projenin ana amacı Sanayide Çalışan Kadın İstihdamının arttırılması bu anlamda ‘’Sanayide Kadın Eli’’ projesi geliştirildi. Proje Bölgesi olarak Pilot il Kütahya’ da başlayan proje 2.İl Kocaeli, Düzce, Bolu, İzmir, Sakarya, Yalova illerimiz de devam etmekte olup sırası ile Niğde, Manisa, Bursa, Hatay, Aksaray, Diyarbakır, Kastamonu, Çorum, Gaziantep, Kayseri illerimizde başlaması planlanmıştır. Bugün planlanan illerimizden olan Aksaray’da projeyi hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Medeniyetlere ev sahipliği yapmış, İç Anadolu’nun kadim şehri Aksaray’ımızda Kadın Girişimciler Kurulu Başkanımız Berrin Özan’ın çalışmalarını tebrik ediyor, projenin Aksaray’a hayırlı olmasını diliyorum” Dedi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.