Dolar 32,3477
Euro 34,7828
Altın 2.394,90
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 20°C
Az Bulutlu
Aksaray
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 13°C
Paz 16°C
Pts 18°C

Aksaray’da semt pazarlarında Ramazan hareketliliği

Aksaray’da semt pazarlarında Ramazan hareketliliği
Aksaray Anadolu AŞ
3 Nisan 2022 00:47

Aksaray’da Ramazan ayının ilk günü vatandaşların alışveriş için marketler yerine semt pazarlarını tercih etmesiyle birlikte tezgahlar erken saatlerde hareketlendi.

Aksaray’da Ramazan ayının ilk günü vatandaşların alışveriş için marketler yerine semt pazarlarını tercih etmesiyle birlikte tezgahlar erken saatlerde hareketlendi. Aksaray’da ilk iftar öncesi evinin ihtiyaçlarını karşılamak için marketlerden çok semt pazarlarını tercih eden vatandaşlar tezgahları hareketlendirdi.

Pazar yerlerindeki ürünler geçen haftaya göre aynı fiyatlardan satışa sunulurken, vatandaşlar market fiyatlarına göre manav ve kuru bakliyat ürünlerinde semt pazarlarından alışverişe yoğunluk gösterdi. Geçen haftalara göre Ramazanın ilk günündeki yoğunluk pazar esnafını sevindirdi. Soğuk havaların da geride kalması vatandaşları pazara yönlendirirken, esnaflar geçen haftalara göre daha çok satış yapabildi. Ramazan ayı nedeniyle tezgahlarda en çok yemeklik sebze ve meyveler satıldı. Pazar esnafları tezgahlarının Ramazan bereketi gördüğünü söyleyerek, marketler yerine semt pazarlarının tercih edilmesini istedi.

Pazar esnafı İbrahim Kocaman (45), “Yoğunluk var çok güzel, Ramazan hoş geldi. Allah’ın izniyle Ramazan bereketiyle geldi. İnşallah iyi olacak havalar ısınacak. Milletimizi, halkımızı pazara bekleriz. Haliyle her fiyata ürün vardır. Pazar her zaman uygundur. Ramazan’ın bereketiyle herkesi bekleriz” dedi.

blank

blank

blank

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.