Dolar 32,3010
Euro 34,6729
Altın 2.407,37
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 19°C
Az Bulutlu
Aksaray
19°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 15°C
Paz 15°C
Pts 19°C

Aksaray’da Siyer Yarışması heyecanı yaşandı

Aksaray’da Siyer Yarışması heyecanı yaşandı
Aksaray Anadolu AŞ
13 Şubat 2022 22:36

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenen O’nu Oku O’nu Yaşa temalı Siyer Yarışması Aksaray’da yüzlerce adayın katılımıyla nihayete erdi.

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenen O’nu Oku O’nu Yaşa temalı Siyer Yarışması Aksaray’da yüzlerce adayın katılımıyla nihayete erdi. Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından geleneksel hale getirilen Ödüllü Siyer Yarışması düzenlendi.

337 merkezde düzenlenen yarışmaya Aksaray’dan da yoğun bir katılım vardı.

Her yıl yarışmaya düzenlendiğini ve katılım gösterdiklerini ifade eden öğrenciler güzel soruların hazırlandığını, Hz. Peygamber’in hayatını okumaya vesile olan bu gibi yarışmaların yapılması gerektiğini dile geitirdiler.

“Toplumumuzun kurtuluş reçetesi Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (sav)’in siyerindedir.”

Yapılan sınav hakkında açıklamalarda bulunan Peygamber Sevdalıları Vakfı Aksaray İl Temsilcisi ve Aksaray Peygamber Sevdalıları Derneği Başkanı Muhammed Altun, katılım sağlayan adaylara teşekkür etti.

Altun; “Peygamber Sevdalıları Vakfı olarak toplumda yaşanan ifsata dur demek, yarınlarımızı inşa ederken ahlaklı ve ilkeli bireyler olarak yetiştirmek, Peygamber Efendimiz’in Sallallahu Aleyhi Vesellem hayatına okumak, anlamak ve yaşamak gayesiyle bu yıl 11’incisini düzenlemiş olduğumuz Siyer Yarışması’nı elhamdülillah bu yıl da gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Sınava katılan tüm kardeşlerimize teşekkür ediyorum, ülke genelinde 77 ilde olmak üzere 337 merkezde yüz binlerce adayın katılımıyla gerçekleşti.

Toplumumuz ancak O’nu okuyup O’nu yaşayarak yeniden ihya olacaktır. Kurtuluşumuzun reçetesi Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in Sallallahu Aleyhi Vesellem siyerindedir. Bu bilinç ve sorumlulukla inşallah bu ve benzeri çalışmalarla önümüzdeki senelerde de programlarımıza devam edeceğiz.”

Peygamber Sevdalıları Vakfına ve Görevlileri Teşekkür Ettiler

Sınavdan Sonra Duygularına Paylaşan Yarışmacılar Peygamber Sevdalıları Vakfına ve Görevlileri Teşekkür Ettiler.

Sınavın her sene düzenleniyor ve katıldıklarını ifade eden İsmail Çiftçi, “Bizler de sınava katılarak hem Peygamberimizin hayatını okuyor, O’nu daha yakından tanıyıp örnek alıyoruz ve bu vesileyle çeşitli ödüller kazanıyoruz. Bu sınavı bizlere hazırlayan Peygamber Sevdalılarından Allah razı olsun.” diye konuştu.

Katılımcılardan Cemil Can İlik, “Öncelikler sınavı düzenleyen Peygamber Sevdalılarına teşekkür ediyorum. Sınava 4.kategoriden katıldım, güzel sorular hazırlanmıştı. Çevremizde böylesine sınavların ve etkinliklerin olması bizleri sevindiriyor. Kötü giden bir toplumla karşı karşıyayız, bu kötü gidişata dur demek adına bence bu sınavlar önemlidir.” ifadelerini kullandı.

Yusuf Mutlu, “Geçen senelerde de katılım sınava bu yıl da Peygamberimiz’in hayatını bir kez daha okuyarak katıldım. Güzel geçti, emeği geçen herkese teşekkür ederim. Önemli olan Peygamberimizin hayatını okumaktır, umarım güzel bir ödül kazanarak bunu taçlandırırım.” dedi.

Peygamber Sevdalıları Vakfına teşekkür eden Yusuf İslam Özdemir, “Sınavı düzenleyenlerden Allah razı olsun, herkese teşekkür ediyorum. Sınavım biraz zor geçti, doğrusu ben de çok çalışamadım ama Peygamberimizin hayatını tekrar okumuş oldum bu sınav sayesinde. İnşallah seneye de olur daha hazırlıklı bir şekilde girerim.” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.