Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 25°C
Az Bulutlu
Aksaray
25°C
Az Bulutlu
Paz 24°C
Pts 22°C
Sal 24°C
Çar 23°C

Aksaray’da tatlı su kabinlerinin sayısı artıyor

Aksaray Belediyesi, kot farkından dolayı tatlı su şebekesi olmayan noktalara yerleştirdiği su kabinlerinin sayısını artırıyor.

Aksaray’da tatlı su kabinlerinin sayısı artıyor
Aksaray Anadolu AŞ
18 Haziran 2021 12:12

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, seçim çalışmaları sırasında özellikle tatlı su konusunda vatandaşlardan yoğun talep almış, bu konunun çözümü için vatandaşlara söz vermişti.

Bazı mahallelere kot farkından kaynaklı tatlı su çeşmesi şebeke hattı yapılamıyordu. Vatandaşların tatlı su ihtiyacını karşılamanın mücadelesini içerisinde çalışmalar yürüten Belediye ekipleri kot farkından dolayı şebeke hattı olmayan mahallelere tatlı su kabinleri yerleştirerek vatandaşların tatlı suya erişimini kolaylaştırmıştı.

Aksaray Belediyesi atölyelerinde üretilen su kabinleri geçtiğimiz yıl tatlı su şebeke hattı olmayan Cumhuriyet, Yunus Emre, Kalanlar, Bedir Muhtar, Zafer, İstiklal, çiftlik, Hacı Hasanlı, Mehmet Akif Ersoy, Yavuz Sultan Selim ve Hürriyet Mahallerine yerleştirildi.

5 ton su kapasitesine sahip, dekoratif ve şık bir görünümlü su kabinleri bir yılı aşkın süre boyunca kesintisiz bir şekilde vatandaşların tatlı su ihtiyacını karşılıyor.

Tatlı Su Kabinlerinden faydalanan vatandaşların çözüm odaklı bu hizmeti takdir ile karşılaması üzerine Belediye ekipleri su kabinlerinin sayısını artırma kararı aldı. Belediye ekipleri yeni su kabinlerinin yerleştirileceği noktaların belirlenmesi üzerine çalışma başlattı. Yeni su kabinlerinin 9 farklı noktada daha hizmet vereceğinin bilgisi paylaşıldı.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer tatlı su kabinlerinin sayısının arttırılmasına yönelik yaptığı açıklamada su kabinleri projesinin çözüm odaklı projelerden bir tanesi olduğunu ifade etti. Daha önce uygulanan mahallelerde vatandaşlardan olumlu dönütler aldıklarını ve bu sebeple de su kabinlerinin sayısını artıracaklarının bilgisini verdi. Başkan Dinçer, yeni su kabinleri için 9 farklı noktanın belirlenmesine yönelik çalışma yapıldığını duyurdu..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.