Dolar 32,3868
Euro 34,7453
Altın 2.396,22
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 19°C
Az Bulutlu
Aksaray
19°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 13°C
Paz 14°C
Pts 19°C

Aksaray’da toplu taşımaya zam üstüne zam!

Aksaray’da toplu taşımaya zam üstüne zam!
Aksaray Anadolu AŞ
13 Ekim 2023 21:42

Aksaray’da toplu taşıma ücretlerine iki ay içerisinde zam üstüne zam yapıldı.

Aksaray’da toplu taşımaya yapılan zamla birlikte sivil 11 lira, öğrenci 8, kartsız biniş 15 lira oldu.

Aksaray Minibüsçüler Umumi Servisçiler Odası Başkanı Veysel Öztürk yaptığı açıklamada, “Bizi bir de rahatsız eden engelli kartları var, 65 yaş var, bir de tansiyon hastası, şeker hastası yüzde 40 ile bunlara engelli kartı veriyorlar. Gerçekten engelli ve ihtiyaç sahibi ise üyelerime sesleniyorum; kardeşim lütfen para almayın. Şehit, gazi bunlar değil 65 yaşında adamın milyonluk malı var ama her gün çeşmeden evine su taşıyor. O da bizim esnafımızı mağdur ediyor” dedi.

Oda Başkanı Öztürk açıklamasının devamında, “Esnaf mazot 24 lira iken zam aldı, ertesi sabah mazot 41 lira oldu. Esnaf gerçekten zor durumda. Şimdi iki aydır ikinci zam geldi, ufak bir zam aldık. Diğer illere göre bizim ücretlerimiz tabii ki düşük. Özellikle şoför çalıştıran arkadaşlarımız aylık 7-8 bin lira arası zarar ediyor. Burada kendi imkanlarıyla ayakta kalabilmek için mücadele ediyorlar. Bir şoför olmuş 10 bin lira, bize burada asgari ücret bile kalmıyor. Onun için belediye başkanımızdan Allah razı olsun elini taşın altına koydu” dedi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.