Dolar 32,4929
Euro 34,9499
Altın 2.435,29
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 30°C
Az Bulutlu
Aksaray
30°C
Az Bulutlu
Cum 27°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 24°C

Aksaray’da Yamaç Paraşütü Dünya Kupası heyecanı sona erdi

Aksaray’da Yamaç Paraşütü Dünya Kupası heyecanı sona erdi
Aksaray Anadolu AŞ
5 Ağustos 2023 23:33

Aksaray Valiliği, Aksaray Belediyesi ve Türkiye Hava Sporları Federasyonu tarafından Aksaray’da düzenlenen ve gökyüzünde unutulmaz anların yaşandığı Yamaç Paraşütü Dünya Kupası’na Aksaray ev sahipliği yaptı. Hasan Dağı’nın eşsiz manzarasında gerçekleşen yarış, 35 ülkeden 130 sporcu arasında büyük bir rekabete sahne oldu.

Kuşbakışı Aksaray manzarasına şahitlik eden yarışmacılar, göz alıcı performanslarıyla seyircilerin kalbini kazandı. Kıran kırana geçen mücadelede, Birleşik Krallık’tan Stan Radzikowski, genel klasmanda birinci olarak büyük bir başarıya imza attı.

Kadın pilotlar klasmanında ise ABD’li Alexia Fischer, muhteşem uçuşlarıyla birinci olurken, ikincilik ödülü yine ABD’den Jenny O’neil’in, üçüncülük ise İtalyan Silvia Buzzı Ferraris’in oldu.

Kulüpler kategorisinde ise heyecan doruktaydı. Jack Jones Kulübü, performansıyla zirveye yerleşerek birincilik tacını takarken, Nearbirds Kulübü ikinci sırayı alırken, Chinese Taipei Gliding Kulübü de üçüncü olarak başarılarına değer kattı.

Kupa töreninde konuşan Aksaray Vali Yardımcısı Mehmet Emre Canpolat, dünyanın dört bir yanından gelen sporcuların gökyüzünü ve gönülleri renklendirdiğini vurgulayarak, Aksaray’ın spor organizasyonlarına ev sahipliği yapmaya devam edeceğini belirtti. Canpolat, dereceye giren sporcuları tebrik ederken, gelecek yıllarda da daha büyük organizasyonlarla spor dünyasına ışık olacaklarının altını çizdi.

Türkiye Hava Sporları Federasyonu Asbaşkanı Abdullah Kahraman, yarışmanın başarılı bir şekilde tamamlandığını ve Aksaray’ın ev sahipliği yaptığı organizasyona gösterilen ilgiden dolayı teşekkür ederek, Türkiye’nin havacılık sporları alanında önemli bir rol oynadığını vurguladı.

Aksaray’daki Yamaç Paraşütü Dünya Kupası’nın sona ermesiyle birlikte, gökyüzündeki heyecan ve adrenalin dolu anlar unutulmaz bir hatıra olarak spor tutkunlarına ve şehre kazandırıldı..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.