Dolar 32,5320
Euro 34,8934
Altın 2.422,04
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 30°C
Az Bulutlu
Aksaray
30°C
Az Bulutlu
Per 30°C
Cum 27°C
Cts 24°C
Paz 24°C

Aksaray’da yüzde 75 hibe ile 423 çiftçiye tohum desteği

Aksaray’da yüzde 75 hibe ile 423 çiftçiye tohum desteği
Aksaray Anadolu AŞ
13 Nisan 2022 13:55

Aksaray’da çiftçi destekleme projeleri çerçevesinde yüzde 75 hibe ile 423 çiftçiye 3 farklı tohum dağıtımı gerçekleştirildi.

Aksaray’da çiftçi destekleme projeleri çerçevesinde yüzde 75 hibe ile 423 çiftçiye 3 farklı tohum dağıtımı gerçekleştirildi.

Aksaray’da tarımsal kalkınma hamleleri çerçevesinde çiftçilerin desteklenmesi ve üretimin artırılması amaçlanarak faaliyet gösteren 423 çiftçiye tohum desteği sağlandı. Aksaray Valiliği öncülüğünde İl Özel İdaresi ve İl Genel Meclisinin maddi destek sağladığı projede aspir, kuru fasulye ve yağlık ayçiçeği tohumları dağıtıldı.

423 çiftçiye tohumların toprak ile buluşturulmasındaki hususlar hakkında bilgiler verildi. Bununla birlikte tarım arazilerinin etkinleştirilmesi ve nadas alanlarının daraltılması projesi çerçevesinde yüzde 75 hibeli 6 milyon TL tutarında 292 ton muhtelif tohum dağıtıldı.

Bu projeyle birlikte Aksaray bitkisel üretimde Türkiye ikincisi olurken, 10 milyar TL üstündeki tarımsal üretim değerlerinde de Türkiye 16.’sı oldu. 423 çiftçiye 20 ton aspir, 5 ton yağlık ayçiçeği ve 13 ton kuru fasulye dağıtımının ardından 14 bin dekar atıl ve nadasa bırakılmış arazinin tarımsal üretime kazandırılması hedefleniyor.

Hibe desteğinden faydalanarak aspir tohumu tercih eden Kemal Çayır (58), “Bugün buraya geldik. Yüzde 75 hibe desteği ile tohumumuzu aldık. Allah razı olsun devletimizden, çok teşekkür ederim. Aldık şu an sıradayız bekliyoruz. Bu çiftçiye can oldu. Çok güzel oldu” dedi.

Su sorunları nedeniyle susuz tarım yaptığını vurgulayan Salih Taş (49), “Çiftçilikle meşgulüm, çiftçilerimize devletimiz destek veriyor. Bugün tohumlarımızı teslim aldık. Devletimizin yüzde 75 hine desteği ile vermiş olduğu tohumları toprakla buluşturacağız. Her sene olduğu gibi bu senede tohumları verdi. Ben su sıkıntımız olduğu için ben aspir tohumu aldım. Aspir ekeceğim inşallah su ihtiyacı çok olmayan bir üründür” diye konuştu. Programda, tohumlar Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu tarafından çiftçilere dağıtıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.