Dolar 32,3252
Euro 35,0770
Altın 2.299,48
BİST 8.986,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 20°C
Az Bulutlu
Aksaray
20°C
Az Bulutlu
Cum 24°C
Cts 24°C
Paz 25°C
Pts 26°C

Aksaray’dan orman yangınlarına araç ve ekipman desteği

Aksaray’dan orman yangınlarına araç ve ekipman desteği
Aksaray Anadolu AŞ
3 Ağustos 2021 16:34

Türkiye’de yürekleri yakan Antalya’nın Manavgat ilçesi başta olmak üzere birçok noktada devam eden orman yangınlarına karşı Aksaray Belediyesi, 1 adet itfaiye aracı ve 2 adet arazözü yangın bölgesine sevk etti.

Yangın için görevlendirilen personeller, ekipman ve araçlarla orman yangınlarına müdahale aşamalarına destek vermeye başladı.

Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Antalya ve Muğla’daki orman yangınlarını söndürme çalışmalarına destek vermek için 2 adet arazöz ve itfaiye aracının yangın bölgesine gönderildiğini açıkladı. Yangından zarar gören bölge halkının yanında olmayı sürdüreceklerini söyleyen Başkan Dinçer, “Ülke genelinde meydana gelen orman yangınlarını üzülerek takip ediyoruz. Millet olarak yangınların bir an önce kontrol alınmasını ümit ediyoruz. Geleceğimiz ve nefesimiz ormanların daha fazla zarar görmemesi için bizlerde belediye olarak üzerimize düşeni yapmaya hazır olduğumuzu belirtmek istiyorum. Bunun için gerekli sayıda personeli, itfaiye aracımızı ve arazözlerimizi yangın bölgesine gönderdik. Personellerimiz yangının kontrol altına alınması için çalışmalara destek veriyor” ifadelerini kullandı.

Yangın bölgesine gönderilen su tankı arazözler Antalya’daki çalışmalara destek olurken itfaiye aracı ise Muğla’daki yangınlara müdahale etmeye başladı.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, ormanların tekrar yeşertilmesi için ülke genelinde başlatılan ağaçlandırma kampanyasına Belediyenin kendi imkanları ile yetiştirdiği fidanlarla birlikte toplam 10 Bin fidan gönderildiği hatırlattı

Orman yangınlarının ülke genelinde büyük bir üzüntü ile karşılandığını ifade eden Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, orman yangınlarına desteğin son güne kadar süreceğini işaret etti..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.