Dolar 32,4724
Euro 34,8410
Altın 2.423,72
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 22°C
Az Bulutlu
Aksaray
22°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 19°C
Cts 15°C
Paz 14°C

Aksaraylı tıp öğrencisinin ilginç YKS tercihi

Aksaraylı tıp öğrencisinin ilginç YKS tercihi
Aksaray Anadolu AŞ
22 Ağustos 2023 10:50

Üniversite tercih sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte, birinciler ve dereceye girenler haricinde bir de Aksaraylı tıp öğrencisi Oğuz Çat dikkatleri üzerine çekti.

Hürriyet gazetesinde yer alan habere göre 22 yaşındaki tıp öğrencisi Oğuz Çat, sınavda 509 puan almasına rağmen taban puanı 225 olan Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde ‘Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği’ bölümünü tercih etti.

blank

Aksaray’da yaşayan Oğuz Çat (22), Elazığ Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi 4’üncü sınıf öğrencisi. Dijital platformlardan özel ders de veren genç öğrenci, hem kendisini denemek hem de öğrencilerine motivasyon sağlamak için sınava girmiş. Ancak aldığı puan tıp fakültesine yerleştiği puandan bile daha iyi olmuş. Tercih yapmayı düşünmeyen Çat, tercihlerin tamamlanmasına bir saat kala “anısı olsun” diyerek tercih yapmış.

Ancak bu listede tek bir okulun ismi vardı o da 225 puanlık Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği bölümüydü.

“KAYIT YAPTIRMAYACAĞIM”

Tercihiyle ilgili Hürriyet gazetesine konuşan Oğuz Çat, “Tıp, diş hekimliği, eczacılık ya da hukuk gibi bir bölümü yazarak insanların önüne geçip haklarını Yemek istemedim. Bu sebeple kontenjanı boş kalan ve fazla tercih edilmeyen lisans bölümlerini araştırdım. Ayrıca ilginç, pek duyulmamış ve espri konusu olabilecek bir bölüm yazmak istedim. Karşıma, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nin Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği bölümü çıktı. Terk tercih yaparak orayı yazdım ve yerleştim. Ancak kayıt yaptırmayacağım. Çünkü tıp öğrenimini bırakmayı düşünmüyorum.” dedi.

blank

Kanatlı hayvan yetiştiriciliği bölümüne yerleştikten ve sosyal medyada duyulduktan sonra adının “Kanatlı Tıpçı”ya çıktığını söyleyen Çat, “diğer yandan yerleştirme sonucumu ilginç bulanlar kadar olumsuz eleştirenler de oldu. Başkalarının hakkını yediğimi söylediler ya da bu puanla neden kanatlı hayvan yetiştiriciliği bölümünü seçtiğimi sorguladılar.” dedi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.