Dolar 32,4743
Euro 34,9325
Altın 2.436,28
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 30°C
Az Bulutlu
Aksaray
30°C
Az Bulutlu
Cum 27°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 24°C

Aksaraylı vatandaşlar: Sağlıkta 5 yıl öncesine razıyız

Aksaraylı vatandaşlar: Sağlıkta 5 yıl öncesine razıyız
Aksaray Anadolu AŞ
27 Aralık 2021 15:00

Aksaray Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde muayene olamadıklarını belirten hastalar muayene için haftalar hatta bazı servislerde aylar sonrasına sıra verildiğini belirterek “Parası olan özelde işini hallediyor, parası olmayan ne yapsın? Bizler artık bundan 5 yıl öncesine razıyız” diyerek hastaneye bir çözüm istediklerini ifade ettiler.

Aksaray’da Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin kurulmasıyla birlikte sağlıkta işler karıştı. Yaklaşık 4 yıl öncesine kadar doktor ve açık olan birimleriyle çevre illerden bile hasta nakledilen ve yeni yerine taşınmasıyla bölgenin en kaliteli sağlık merkezi haline gelmesi beklenen hastanede vatandaşlara verilemeyen sağlık hizmetleri nedeniyle eski hastane dönemi mum ile aranmaya başlandı. Özellikle son günlerde borçları ile de haberlere konu olan hastaneye tedavi için gidenler veya randevu almaya çalışanların tedavi olamadıkları veya randevu alamadıkları söylemlerine rağmen sağlık yönetiminin sorunu çözmeye yönelik eyleminin olmaması ve vatandaşların Aksaray’daki diğer hastanelere yönlenmesi tepkilerin artmasına neden oluyor.

Son 2 yıldır pandemi etkisi nedeniyle çok fazla gündeme gelmeyen sorunların artması ve ekonomik sıkıntılar çeken vatandaşların halen sağlıkları için ulaştıkları hastanede tedavi olmak için aracı bulmaya çalışmaları ve özel hastaneler ile Aksaray dışındaki hastanelerin adres olarak gösterilmesi tepkileri arttırırken vatandaşlar ne oldu da 4 yılda bu noktaya geldik sorularını sormaya başladı.

“4 yıl öncesinde tek sorunumuz hastaneni fiziki yetersizliğiydi şimdi hem fiziki hem de diğer yetersizliği ile belki de ülkenin en sıkıntılı hastanelerinden birisiyiz” diyen hasta yakınları; “Ak Parti iktidarı ile özellikle sağlık yatırımları ile parası olanlar kadar parası olmayanlar da sağlık harcamalarında eşit hizmet almaya başladı. Doktor bulamıyoruz, ilaç bulamıyoruz, hastane yok, ameliyat için hastane, hastane gez dönemini geride bırakmıştık. Sağlıkta her şey çok güzel gidiyordu, tek eksiğimiz bir Tıp Fakültesi ve daha güzel bir hastane diye düşünürken hastane inşaatı tüm tepkilere rağmen başladı ve şimdiki yerine inşa edildi. Daha sonra burası yetersiz kalır diyerek ikinci kısmı da yapılarak hizmete sokuldu. Tartışılsa da bu yapıların yıkılması veya atıl duruma getirilmesi olmayacağından buna şükür dedik. Ama eski dönemde çok değil daha 4-5 yıl öncesine kadar eski hastane döneminde muayene olurken bir sıkıntı yaşamıyorduk, randevu alabiliyor veya sıra bekleyerek işimizi halledebiliyoruz. Geldiğimiz süreçte bazı bölümlere muayene olabilmek için bir mucizeye ihtiyacımız var. Ne randevu alabiliyor ne de sıra ile muayene olabiliyoruz. Bir cildiye bölümü için aylar sonrasına sıra veriliyor. Ne oldu da ülke genelinde sağlığa bu süreçte bu kadar önem verilirken bizler geriye gittik. Sağlık anlamında belki de ülkenin en sıkıntılı illeri arasındayız. Bunu söylediğimizde tuzu kuru olanlar bizlere Hakkari’de veya Şırnak’ta bu da yok geçmişte bunu görebilir muydunuz diyor. Bizler burada Devleti veya hükümeti eleştirmiyoruz. Buradaki sağlık yönetiminin bir acizliği var bunu söylüyoruz. Artık parası olan bu hastanenin kapısında bile geçmeyip özel hastanelere gidiyor, parası olmayan bu hastane içerisinde bir tanıdığı ile işini halletmek için akşama kadar geziniyor. Hastaneye yaptıkları yatırımı bilmeyiz ama bizler artık o beğenmediğimiz eski hastane dönemine razıyız. Pandemi dönemi nedeniyle 2 yıldır bir eleştiri yapmadık ama artık geldiğimiz bu süreçte burayı yönetenler bizlerin durumunu görmüyor mu? Sıra alınamayan bölümlerde doktor mu yok? Yoksa işmi yapılmıyor? Bunlara bir çözüm arandı mı? Bu yönetimi bu kadar başarılı yapan kriter nedir? Artık birileri bu hastaneye bir baksın. Acile geliyoruz Allah razı olsun orada geçici olarak tedavimiz yapılıyor ama bizlere servisteki ilgili doktora da görünmemiz uyarısı yapılıyor ama oraya görünemediğimiz için tedavi boyutu acildeki müdahale ile son buluyor. Özel bir şey istemiyoruz insanların tedavi olabilmeleri için yapılmış olan bir sağlık kuruluşundan artık sağlık hizmeti bekliyoruz” diyerek sıkıntılarını dile getirdiler. (Haber: N.Çalışkan)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.