Dolar 32,5204
Euro 34,8681
Altın 2.435,15
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
24°C
Hafif Yağmurlu
Sal 23°C
Çar 22°C
Per 19°C
Cum 18°C

Aktürk: Aday belirleme süreci devam ediyor

Aktürk: Aday belirleme süreci devam ediyor
Aksaray Anadolu AŞ
19 Aralık 2023 18:39

2024 yılında yapılacak yerel seçimlere yönelik devam eden aday belirleme sürecine ilişkin açıklama yapan AK Parti Aksaray İl Başkanı Hamza Aktürk, zafer mesajı verdi.

Başkan Aktürk, yaptığı açıklamada; “Sevgili hemşerilerim, bilindiği üzere birkaç ay sonra ülkemizde ‘Mahalli İdareler’ seçimi gerçekleştirilecek. Bu seçimlerde belediye başkanlarını, meclis üyelerini ve mahalle muhtarlarını oylarımızla seçeceğiz. Bir şehrin yönetimi için hayati bir öneme sahip, böylesi bir seçimde bizler de partimiz adına çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. Aksaray’ımız geleceği açısından omuzlarımızdaki kıymetli yükün farkındayız” dedi.

“ADAY BELİRLEME SÜRECİ İNCE ELEYİP SIK DOKUNAN BİR SÜREÇTİR”

Aday belirleme sürecinin ince elenip sık dokunan bir süreç olduğunu kaydeden AK Parti Aksaray İl Başkanı Hamza Aktürk, “Aday belirleme sürecinin çok ayrıntılı bir şekilde devam ettiğini paylaşmak isterim. Özellikle Sayın Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bu anlamdaki görüşü, söylemleri ve partimizin yetkili organlarına gönderdiği talimatları hepinizin malumudur. Sayın Cumhurbaşkanımızın yerel seçimlerle ilgili, ‘Seçim takvimimiz işliyor. Yaklaşık 3 ay sonra yapılacak seçimle ilgili çalışmaları kendi “önceliklerimize” göre yürüteceğiz’ açıklaması bizler için önemlidir. Yine bu sürecin belki de ön plana çıkan söylemi Sayın Cumhurbaşkanımızın da dillendirdiği halkın istediği aday söylemidir” diye kaydetti.

“ADAY BELİRLEMEDE PEK ÇOK PARAMETRE KULLANILIYOR”

Aday belirlemede pek çok parametrenin kullanıldığına işaret eden Başkan Aktürk şöyle konuştu; “81 ilde partimizin temayül yoklaması gerçekleştirildi. Şehrimizde de teşkilat üyelerimiz gidip oylarını kullandılar. Bunun yanı sıra anketler de yapıldı. Bu süreçte hem temayül yoklaması hem anketler hem isim anketleri hem de parti içindeki görüşler, milletvekili kanaatleri gibi pek çok parametre kullanılıyor. Yine Genel Başkanvekillerimizin öncülüğünde oluşan seçim komisyonu çalışmalarını sürdürüyor.”

“ŞEHRİMİZİN TAMAMI AK BELEDİYECİLİKLE TANIŞMALIDIR”

Aktürk, açıklamalarını şöyle sürdürdü; “AK Parti olarak bundan önceki birçok seçimde olduğu gibi bu seçimden de zaferle ayrılmak istiyoruz. Aksaray’ımızın tamamında bu zafer meşalesinin ateşini yakmak istiyoruz. Bölgesinin cazibe merkezi olan memleketimiz, Türkiye Yüzyılı seçimlerini tamamlayacak 31 Mart seçiminde yerel yönetim hizmetlerine devam etmelidir. Bunun için tüm belediyeleri de kazanıp, halkımıza armağan etmeyi kendimize bir borç biliyoruz.”

“ADAY BELİRLEME SÜRECİ DEVAM EDİYOR”

Aday belirleme sürecinin devam ettiğini aktaran Başkan Aktürk, “Kıymetli Aksaraylılar, tüm belediyelerimiz için aday belirleme süreci devam ediyor. Şunu çok açık bir şekilde belirtmek isterim ki, ‘kesin aday’ ya da ‘bir ismin kesinleşmesi’ gibi bir durum söz konusu değildir. Partimizin yetkili organları çalışmalarını sürdürüyor. İşin tabiatı gereği birçok aday adayı arasından elbette bir isim belirlenecek ve bu isimlerimizle önemli bir süreci yürütüp, 31 Mart akşamı zaferimizi kutlayacağız. Önemli olan bu süreçte ve sonrasında birlik, beraberlik içinde olmamız ve adaylarımızın etrafında tüm gücümüzle kenetlenmemizdir. Şahsi düşünceleri bir kenara bırakıp adayımıza sahip çıkmak hepimizin boynun borcudur.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.