Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 23°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
23°C
Hafif Yağmurlu
Pts 25°C
Sal 23°C
Çar 22°C
Per 20°C

Aktürk: Emeğin ve alın terinin yanındayız

Aktürk: Emeğin ve alın terinin yanındayız
Aksaray Anadolu AŞ
8 Kasım 2023 11:04

Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) kapsamında Aksaray’da doğal afetlere maruz kalan 130 üreticiye Ekim ayrı içerisinde 5 milyon hasar tazminatı ödemesi yapıldı.

AK Parti olarak her zaman emeğin ve alın terinin yanında olduklarının altını çizen AK Parti Aksaray İl Başkanı Hamza Aktürk, yaptığı değerlendirmede, çiftçilerin doğal afetlerden korunması ve tarımsal faaliyetlerini sürdürebilmesi amacıyla 2005’te “devlet destekli TARSİM” başlığıyla koruma kalkanı oluşturduklarını ifade etti.

Bunun ardından tarımda sigortalı sayısında ve prim adedinde yükselişler görüldüğünü dile getiren Başkan Aktürk, devlet prim desteği ve tazminat ödemeleriyle tarımda gıda arz güvenliğinin yanı sıra çiftçilerin de mağduriyetinin önüne geçildiğini anlattı.

Aktürk, tarım sigortalarının dolu, fırtına, hortum, yangın, deprem, heyelan, taşıt çarpması, sel ve su baskını ve benzeri risklerin tarım ürünlerinde neden olduğu miktar kaybı ve aynı risklerin neden olduğu büyükbaş, küçükbaş, kümes hayvanları, arı ve su ürünleri branşlarında yaşanan hayvan ölümleri olmak üzere birçok alanda faaliyet gösterdiğini söyledi.

Tarım sigortasının, geçiminin büyük bölümü tarıma dayılı olan Aksaray için önemli olduğunu belirten İl Başkanı Aktürk, sigorta yaptırmayıp zarar gören çiftçilerin bilinçlendiğini ifade etti.

Devletin ciddi bir desteği olduğunu dile getiren Aktürk, “TARSİM kapsamında sadece Ekim ayı içinde Aksaray’da 130 üreticimize 5 milyon hasar ödemesi yapıldı. Sigortasını hala yaptırmamış çiftçilerimizi bu koruma kalkanından yararlanmaya davet ediyoruz. Söz konusu desteğin sağlanmasında emeği olan başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Tarım ve Orman Bakanımız İbrahim Yumaklı’ya, Milletvekillerimiz Cengiz Aydoğdu, Hüseyin Altınsoy’a ve katkısı olan herkese teşekkür ederim.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.