Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 25°C
Az Bulutlu
Aksaray
25°C
Az Bulutlu
Paz 24°C
Pts 24°C
Sal 23°C
Çar 23°C

Aktürk: Harmandalı Göleti tarım arazilerine can olacak

Aktürk: Harmandalı Göleti tarım arazilerine can olacak
Aksaray Anadolu AŞ
21 Temmuz 2023 21:20

Devlet Su İşleri tarafından geçici kabulü onaylanan ve 940 bin metreküp su depolama kapasitesine sahip olan Aksaray Ortaköy Harmandalı Göledinin bin 440 dekar tarım arazisini sulayacağını duyuran AK Parti İl Başkanı Hamza Aktürk, “Harmandalı Göleti tarım arazilerine can olacak” dedi.

Devlet Su İşleri tarafından Ortaköy ilçesi ve çevresinde bulunan bin 440 dekar tarım arazisinin sulanması için projelendirilen Aksaray Ortaköy Harmandalı Göledi ve Sulaması işinin geçici kabulü yapıldı. Temelden 24 metre yüksekliğe ve 940 bin metreküp su depolama kapasitesine sahip olan gölet ile bin 440 dekar tarım arazisinin sulanacağı duyuruldu.

Harmandalı Göleti ile DSİ tarafından 2003-2023 yılları arasında Aksaray’da inşa edilen depolama tesisi sayısı 11 oldu. Bunların ikisi baraj, yedisi gölet ve ikisi ise hayvan içme suyu göledi olarak açıklandı.

Harmandalı’nın tarım arazilerini beslemekte büyük role sahip olduğunu belirten AK Parti İl Başkanı Hamza Aktürk, “Aksaray’ımızın nüfusunun büyük bir çoğunluğu geçimini tarım ve hayvancılıkla sağlıyor. Özellikle yaz döneminde çiftçilerimiz hasatların ardından yeni ürünlerini toprakla buluştururken, yeni dönemin hazırlıklarına da vakit kaybetmeden başlıyor. Bizde vakit kaybetmeden şehrimizin eli nasırlı çiftçileri için çalışmalarımıza başladık. Girişimlerimiz sonucunda Ortaköy ilçemiz ve çevresindeki tarım arazilerinin sulanması için yeterli su kapasitesine sahip olan Harmandalı Göledinin su depolama ve tarım arazisi sulama işi ile ilgili çalışmalarımızı tamamladık. Devlet Şu İşleri ile yapılan ortak çalışmamız neticesinde sonuca ulaştık. Aksaray Ortaköy Harmandalı Göleti ve Sulaması işi çiftçilerimize hayırlı olsun. Geçici kabulü yapılan projemizle birlikte temelden 24 metre yüksekliğe toplamda 940 bin metreküp sulama suyumuzu depolayacağız. Depolamanın ardından sulama döneminde bin 440 dekar tarım arazimize su göndereceğiz. Harmandalı Göleti tarım arazilerine can olacak. Bu sayede toprak ve ürün verimliliği korunarak çiftçimizin sulama sıkıntısı çözülecek. Ben emeği geçen DSİ personelimize teşekkür ediyor, çiftçilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.