Dolar 32,3662
Euro 35,0212
Altın 2.326,21
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 18°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
18°C
Hafif Yağmurlu
Cum 24°C
Cts 25°C
Paz 25°C
Pts 26°C

Alaboyun: Başkanlık sistemi beklediğimiz gibi çıkmadı!

Alaboyun: Başkanlık sistemi beklediğimiz gibi çıkmadı!
Aksaray Anadolu AŞ
26 Kasım 2021 18:57

Aksaray’da Ak Parti’den 3 dönem milletvekilliği yapan ve Geçici Bakanlar Kurulu’nda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı görevi de yapan Ali Rıza Alaboyun Konya’nın yerel televizyon kanalı Kanal42’de katıldığı Sümen Altı programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Enerji ve Tabi Kaynaklar eski Bakanı Ali Rıza Alaboyun, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni en çok destekleyenlerden birisi olduğunu ancak başkanlık sisteminin beklentilerinden uzak çıktığını söyledi. Alaboyun, “Kendimi aldatılmış hissetmiyorum ama beklediğimiz gibi çıkmadı. Bugün başkanlık sistemi oylama çıksa mevcut durumu gördükten sonra evet oyu vermem” dedi.

“OĞLUM KARAMOLLAOĞLU’NA OY VERECEĞİM DİYOR”

AK Parti’nin içerisindeki yeni nesil siyasetçileri iyi yetiştiremediğini ifade eden Alaboyun, AK Parti’nin gençleri kazanamadığını söyledi. Oğlunun apolitik olduğunu ve AK Parti’ye oy vermeyeceğini söylediğini itiraf eden Alaboyun şunları söyledi:

“Türkiye’de güçten nemalanmak isteyen bir yapı var. Bu yapının içerisindeki yeni nesil bizim gibi 28 Şubat döneminde bedel ödememişler. Ya da 1980’li yıllarda sağ-sol olaylarında bedel ödememiş yeni bir nesil var.

Bu nesli de biz AK Parti olarak çok iyi eğitemedik. Ya da bunlar arasından iyi seçim yapamadık. Aralarında iyi insanlar da mutlaka var ama bu gidişat nedeniyle AK Parti’ye veya siyasete girmek istemeyen bir nesil de var.

Ben siyasetçiyim, evimde siyaset konuşulur ama benim çocuklarım apolitik. Benim çocuklarım politikayla ilgilenmiyor. Oğlum bir şeye kızdığı zaman da ‘Senin partine oy vermeyeceğim, Karamollaoğlu’na oy vereceğim‘ diyor. Bununla da yüz yüze geldim. AK Parti bunları niye kaçırıyor?”

“TEMEL BEYİ HAKLI BULUYORUM”

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine en güçlü desteği veren isimlerden olduğunu ancak beklentilerinden çok uzak bir sistem olduğu için ‘evet’ dediğine pişman olduğunu ifade eden Ali Rıza Alaboyun, sözlerine şöyle devam etti:

“Ben başkanlık sistemini çok güçlü destekleyenlerden biriydim. Başkanlık sistemindeki beklentilerimiz; uyum yasaları çıkacak, denge denetim olacak, TBMM ile Cumhurbaşkanlığı arasında yasama-yürütmeyi denetleyecek diye umduk. Ama bir baktık ki yasamaya da başkanlığa da cumhurbaşkanı hakim.

Cumhurbaşkanı bunlara hakim olduğu için yargıya da hakim oldu. Böyle olunca istenilen şey ortaya çıkmadı. Kendimi aldatılmış hissetmiyorum ama beklediğimiz gibi çıkmadı. Bugün başkanlık sistemi oylamaya çıksa mevcut durumu gördükten sonra ‘evet’ oyu vermem.

Bunu da kendileri gördükleri için Fuat Oktay önderliğinde bir çalışma ekibi de kurdular. Temel Karamollaoğlu’nun da Cumhurbaşkanını ziyaretinde söylediği bu. Bir denetim olsun. Yargının bağımsız olması lazım. Adalete güven kalmıyor. Ben Temel beyi haklı buluyorum.”

ETİKETLER:
YORUMLAR

  1. Erkan dedi ki:

    Sanki kendisi iyi biriydi Tayyip Erdoğan olmasaydı geçmişteki makamları görebilirmiydiki Tayyip Erdoğan a dua etsin ki onun sayesinde seçildiler hepside yoksa muhtar dahi olamayacak adamlar bunlar Tayyip Erdoğan kaybettiği yerde tam burası işte siz gibilerle yola çıkarak

  2. Abuziddin dedi ki:

    Bera Holdingden de neması kesilince sattı hemen, tam çıkarcı, menfaatı biriydi iyi olmuş Ak Parti kurtuldu bu asalaktan, darısı diğer asalaklar olsun. Ama kardeşi hala milli eğitimde müdür yardımcısı, onu da alsın gitsin.