Dolar 32,3298
Euro 35,0568
Altın 2.285,05
BİST 8.979,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 20°C
Az Bulutlu
Aksaray
20°C
Az Bulutlu
Cum 24°C
Cts 24°C
Paz 25°C
Pts 26°C

Alâeddin Keykubad Camii ibadete açıldı

Alâeddin Keykubad Camii ibadete açıldı
Aksaray Anadolu AŞ
7 Mayıs 2018 12:12

Aksaray’ın yeni ilçesi Sultanhanı’nda yapımı biten cami ibadete açılarak ilimize kazandırılmış oldu.

6 Mayıs Pazar günü Sultanhanı ilçesinde Alaaddin Keykubat Camii için düzenlenen açılış programına İl Emniyet Müdürü Ali Karabağ, Sultanhanı Kaymakamı Murat Karasu, Sultanhanı Belediye Başkanı Fahri Solak, İl Müftüsü Cemalettin Bal ve Sultanhanı İlçe Müftü Vekili M.Fatih Yar katıldı.

Program Merkez Cemalettin-i Aksaray-i Camii İmam-Hatibi Çapan Altındal’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı ve sonrasında protokol konuşmaları yapıldı. Konuşmaların ardından İl Müftüsü Cemalettin Bal’ın yaptığı dua ile Alaaddin Keykubat Camii ibadete açıldı.

Öğle namazı öncesinde İl Müftüsü Cemalettin Bal’ın Cami ve Medeniyet konulu vaazından sonra camiyi dolduran cemaatle birlikte öğle namazı eda edildi. Ardından yemek ikramıyla program son buldu. Açılış programı sonrasında protokol ile birlikte kurulma aşamasında olan Sultanhanı müftülük binasında da incelemelerde bulunuldu..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.