Aksaray Haber

Dolar 48,4354
Euro 56,2404
Altın 6.898,85
BİST 14.012,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 30°C
Parçalı Bulutlu
Aksaray
30°C
Parçalı Bulutlu
Paz 30°C
Pts 27°C
Sal 26°C
Çar 28°C

Altınkaya’da 241 Bin Fidan Toprakla Buluştu

Altınkaya’da 241 Bin Fidan Toprakla Buluştu
28 Haziran 2025 00:42

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Orman İşletme Müdürlüğü ağaçlandırma çalışmalarını yerinde inceledi. Altınkaya Köyü ve Hicip bölgesindeki saha ziyaretinde Vali Kumbuzoğlu’na, Orman İşletme Müdürü Abidder Yurtman eşlik etti ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Altınkaya Köyü sınırlarında başlatılan Kale Erozyon Kontrol Projesi kapsamında bugüne kadar toplam 560 hektarlık alanda ağaçlandırma yapıldı. 2023 ve 2024 yıllarında iki aşamada yürütülen çalışmalarda kızılçam, sedir, mavi servi gibi ibreli türlerin yanı sıra akçaağaç, dişbudak, ahlat, alıç ve iğde gibi yapraklı türlerden oluşan toplam 241.960 adet fidan dikildi.

Hicip Bölgesinde Ağaçlandırma Çalışmaları Sürüyor

Hicip bölgesinde ise 2023 yılında 100 hektar alanda 49.700, 2024 yılında ise 50 hektarlık alanda 17.100 kızılçam fidanı dikildi.

Türkiye’de Bir İlk Aksaray’da Uygulandı

Ağaçlandırma çalışmalarında dikkat çeken bir diğer yenilik ise Türkiye’de ilk kez Aksaray’da denenen “malçlama” (poşet serme) yöntemi oldu. Bu uygulama sayesinde yaz sıcaklığında toprağın nemini koruması sağlandı. Yapılan gözlemlerde, malçlama yapılan alanlardaki fidanların daha sağlıklı gelişim gösterdiği tespit edildi.

Vali Kumbuzoğlu, çalışmalarda emeği geçen tüm personeli tebrik ederek, doğayı korumaya yönelik bu tür projelerin artarak devam edeceğini belirtti..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.