Dolar 32,5129
Euro 34,9158
Altın 2.432,48
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
24°C
Hafif Yağmurlu
Sal 23°C
Çar 22°C
Per 18°C
Cum 20°C

Altınsoy: Ak Parti ile güçlü Türkiye yolunda ilk hedef 2023

Altınsoy: Ak Parti ile güçlü Türkiye yolunda ilk hedef 2023
Aksaray Anadolu AŞ
22 Ocak 2022 15:14

AK Parti Aksaray İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın 2003’de başlattığı millileşme hamlesiyle bu gün Türkiye’nin yerli ve milli üretime verdiği öncelikle dışa bağımlılıktan büyük oranda kurtulduğunu belirtti.

AK Parti ile 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine emin adımlarla ilerleyen Türkiye’nin birçok alanda olduğu gibi savunma sanayisindeki yerlilik oranının da giderek arttığını vurgulayan İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, “Temel hedeflerimizden birisi, silahta dışa bağımlı olmaktan kurtulmaktı. Bugün artık kendi tüfeğimizi, topumuzu, füzemizi, tankımızı, helikopterimizi, savaş gemilerimizi kendimiz yapıyoruz. Tüm bunları yaparken yazılımlarımızın da yüzde 100 yerli olmasına önem veriyoruz. Savunma sanayisinin millileştirilmesi yönünde büyük adımlar atılırken, bu kapsamda milli savaş gemisi (MİLGEM), ATAK helikopteri, Temel Eğitim Uçağı (HÜRKUŞ), modern piyade tüfeği, milli tank ALTAY, insansız hava aracı ANKA, uzun ve orta menzilli tanksavar füze sistemleri gibi projeler hayata geçirildi.”

Varlığını sürdürmek isteyen devletlerin, güçlü ordulara sahip olması gerektiğine değinen Başkan Altınsoy, “Allah’a şükürler olsun Türkiye Cumhuriyeti, çok güçlü ve donanımlı bir orduya sahip. Ordumuzu güçlü yapan en önemli unsursa, nitelikli insan unsuru, kahramanlığı, sahip olduğu yüksek ahlaki değerleri. Bunlar bütün dünyanın dilindedir ama bu ordunun en gelişmiş silahlarla donatılması da siyasi iktidarların en temel görevlerindendir.”

Türkiye’nin 60 yıldır hayali kurula yerli otomobile, başından beri en büyük ısrarcısı ve mimarı olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’la kavuştuğuna değinen Altınsoy, “Türkiye için değil dünya pazarları için üretilmesi planlanan ve hedeflenen yerli otomobilin, Türkiye’de üretilmesine vesile olan liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın ortaya koyduğu vizyonla otomotiv sektöründe dünya çapında rekabet etme gücüne sahip olacağız. Yerli otomobilimize başta kamu kuruluşları olmak üzere tüm Türkiye’den büyük talep geleceğinden kimsenin şüphesi olmasın. Ön siparişlerin bir an önce başlamasını arzu ediyoruz. AK Parti il teşkilatı olarak bu alanda öncü olmayı ve yerli üretimi destekleme hedefiyle yapacağımız kampanyalarla ön sipariş vermeye hazırız. Bu sürecin hızlandırılması halinde Aksaray olarak bu heyecanı en üst noktada yaşayacağız.”

Milletin desteği ile Türkiye’nin AK Parti ile güçlü Türkiye yolculuğunu sürdüreceğini belirten Başkan Hüseyin Altınsoy, “AK Parti olarak 2002’den bu yana Türkiye’mizi, Aksaray’ımızı, ilçelerimizi, köylerimizi ve mahallelerimizi kalkındırmanın, geliştirmenin gayretinde olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Ülkemizin hasret kaldığı bütün hizmetleri başarıyla hayata geçirdik. Tek gayesi ülkesinin geleceğini ve ülkesinin menfaatini düşenlerin birleştiği tamamı yerli ve milli olan Cumhur İttifakımız ile birlikte tek amacımız, milletimizin gülen yüzünü görmek ve ülkemizi kalkındırmak. Bin yıldır biz bu topraklarda ahd etmişiz; bir ve beraber olacağız demişiz. Bu ahdimizi Allah’ın izni ile milletimizin desteğiyle yerine getirmeye devam edeceğiz” dedi. (Haber Merkezi)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.