Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 25°C
Az Bulutlu
Aksaray
25°C
Az Bulutlu
Paz 24°C
Pts 22°C
Sal 24°C
Çar 23°C

Altınsoy: Ekonomide tarihi adımlar atıyoruz!

Altınsoy: Ekonomide tarihi adımlar atıyoruz!
Aksaray Anadolu AŞ
23 Aralık 2021 13:16

Yeni ekonomi modeliyle ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti Aksaray İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, “Ülkemizde yatırımları durduracak, istihdamı azaltacak, üretimi düşürecek, ihracatı engelleyecek hiçbir adımın atılmasına izin vermeyeceğiz.”

İşlerinin vakitlerinden çok olduğunu vurgulayan Aksaray İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, “AK Parti hükumetinin bugüne kadar her alanda yaptığı yatırımlara yönelik istatistiki bilgileri ışığında ekonomimizin ne kadar sağlam temeller üzerine kurulduğunu gördük. Bununla birlikte Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı yeni ekonomik modeliyle de bu sağlam temeli daha da yukarıları taşıyacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki Türkiye’nin yine tarih yazdığını aktaran Başkan Altınsoy, “Bilindiği üzere ‘İhracat yönlü büyüme stratejisini’ belirleyen Türkiye ekonomisi kur şoklarıyla karşı karşıya kalmıştı. Döviz kuru zirve yapmış, ülkemiz ekonomik olarak bazı manipülasyonlara maruz bırakılmıştı. Cumhurbaşkanımız, kabine toplantısının ardından döviz kurunun belini kıracak ve emsali görülmemiş finansal alternatifler, ekonomik tedbirlere yönelik tarihi bir hamleyi kamuoyuna duyurduğu esnada dövizde eşi benzeri görülmemiş çöküşler yaşanmıştı. Cumhurbaşkanımızın bu hamlesi dünya ekonomilerinde benzersiz araçlar olarak dikkat çekti. Öyle ki finans merkezleri bu hamleleri hayretle takip etti. Türkiye’ye özgü yeni uygulamaların uzun vadede döviz sorununun ortadan kaldıracağına inancımız tamdır. Yüksek faiz-düşük kur politikasının kesin olarak tarihe karışmasıyla beraber de dış etken şoklara karşı artacak ekonomik kırılganlık da artık gündemimizde olmayacak. Yeni finansal alternatifler ve ekonomik tedbirlerle iş dünyasının normal süreçlerine ve normal seyre dönmesi açısından son derece önemli bir alan açılmış olacak. Alınan bu kararların halkımıza ve iş dünyamıza hayırlı olmasını diliyorum. Kararların ülkemizin üretim gücünün artırılmasına önemli katkı sağlayacağından kimsenin şüphesi olmasın” diye konuştu.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.