Dolar 32,3690
Euro 34,9519
Altın 2.325,69
BİST 9.095,18
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Açık
Aksaray
24°C
Açık
Cts 26°C
Paz 24°C
Pts 26°C
Sal 25°C

Altınsoy: Sosyal hizmetler’de reform yeniliklere imza attık

Altınsoy: Sosyal hizmetler’de reform yeniliklere imza attık
Aksaray Anadolu AŞ
24 Nisan 2019 19:03

Etkin, verimli ve daha hızlı hizmet sunmak amacıyla sosyal yardım ve hizmetler alanındaki bütün kurum ve kuruluşları Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde birleştirerek bir reforma imza attıklarını hatırlatan AK Parti İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, bu sayede kadınları, çocukları, yoksulları, şehitleri, gazileri, yaşlıları ve engellileri kapsayan çalışmaların bütüncül bir bakış açısı ile gerçekleştirildiğini bildirdi.

AK Parti iktidarı ile vatandaşların daha kaliteli hayat sürdürebilmesi için tüm kesimi kapsayıcı sosyal yardım ve sosyal destek programlarını bir bir hayata geçirdiklerini belirten Başkan Hüseyin Altınsoy, engelli ve yaşlılara, eşi vefat etmiş kadınlara, muhtaç asker ailelerine yönelik düzenli sosyal yardım programlarını uygulamaya koyduklarını hatırlattı.

Koruyucu aile hizmetini yaygınlaştırdıklarına işaret eden Altınsoy, “Yetiştirme yurdundan ziyade aile yanında bakım modelini tercih ettik. Evden uzaklaşan çocukların ailelerin yanına dönmesini sağladık. Ailesiyle yaşayıp himayeye muhtaç olan çocukların bakımını üstlendik. Aile yanında bakımın mümkün olmadığı durumlarda ise çağa uygun modern olarak dizayn edilen yuva ve yurtlarımızda gerçekleştirilen hizmet dönüşümü ile toplu bakım yerine her çocuğa özel bakım ve koruma hizmeti veren çocuk evlerini yaygınlaştırdık.” dedi.

AK Parti’nin iktidara gelmesiyle birlikte geleceğimizin teminatı olan çocukların aile sıcaklığına kavuştuğunu dile getiren Altınsoy, “2002 yılında Aksaray’da hiç çocuk evi yokken 2016 yılında 11 Çocuk Evi’nde 56 çocuğa sıcak ev ortamında hizmet verilmesini sağladık. Ayrıca korunma kararı alınmadan yüzlerce çocuğumuz öz ailesinin yanında, yine yüzlerce yavrumuz da koruyucu ailenin yanında bakılıyor. Koruyucu aile yanında bakımı sağlanan çocuklara 1,6 milyon TL yardım yaptık.” diye konuştu.

Emanetleri emanetimiz anlayışıyla şehit yakınları ve gazileri hiçbir zaman unutmadıklarını vurgulayan İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, “Şehit yakınlarına tanınan istihdam hakkını birden ikiye çıkardık. Bu hakkı kullanabilecekler arasına şehidimizin eşi, çocuğu ve kardeşinin yanı sıra anne ve babasını da ekledik. Terör olayları sebebiyle sakatlanan veya hayatını kaybeden kamu görevlilerini Terörle Mücadele Kanunu kapsamına alarak mağduriyetlerini giderdik. Şehit olan er ve erbaşların anne ve babalarında aranan malullük ve muhtaçlık şartını kaldırdık. Vazife malullerinin aylıklarında derece/kademe ilerlemesi yaparak aylıklarını artırdık. Vazife ve Harp Malullüğü kapsamındaki TSK mensubu ve güvenlik görevlilerinden hayatını kaybedenlerin yakınlarına iki, malul olanlara bir istihdam hakkı sağladık.” dedi. Altınsoy son olarak, hayatın her alanında olduğu gibi sosyal hizmetler kapsamında AK Parti hükümeti olarak insan odaklı hizmetlere imza atmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.