Dolar 32,3696
Euro 34,9488
Altın 2.325,48
BİST 9.094,68
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Açık
Aksaray
24°C
Açık
Cts 26°C
Paz 24°C
Pts 26°C
Sal 25°C

Android 12 Gerçekten Yeni Mi?

Google bir süredir Android kullanıcılarının heyecanla beklediği Android 12 üzerinde çalışıyor. Bu süreçte Android’in bu yeni sürümüyle ilgili pek …

Android 12 Gerçekten Yeni Mi?
Aksaray Anadolu AŞ
2 Mart 2021 23:36

Google bir süredir Android kullanıcılarının heyecanla beklediği Android 12 üzerinde çalışıyor. Bu süreçte Android’in bu yeni sürümüyle ilgili pek çok haber duyduk ve geleceği düşünülen yeni özelliklere dair fikir edinme fırsatı bulduk. Geçtiğimiz günlerde Android 12’nin ilk geliştirici sürümünün de yayınlanmasıyla birlikte artık bazı özellikler kesinleşmiş durumda.

Ancak tabii ki henüz kesinleşmeyen, bir süredir çeşitli kaynaklarda karşımıza çıkan söylentiler de var. Biz de sizin için bu videomuzda Android 12’nin kesinleşen yeniliklerini yakından inceledik, nelerin değişeceğine göz attık.

Android 12 ne gibi yenilikler getirecek?

Android 12’yle karşımıza çıkacağı kesinleşen özelliklerin başında Wi-Fi paylaşma seçeneği geliyor. Bu özellik ile Android kullanıcıları, Android 11’de olduğu gibi QR kod ile Wi-Fi paylaşmaya gerek kalmadan doğrudan Wi-Fi paylaşabilecekler.

Bir diğer özellik ise ekran görüntülerinin üzerinde çeşitli düzenlemeler yapabilmemizi sağlayacak yeni bir geliştirme. Ayrıca Android kullanıcıları artık duvar kağıtlarına göre renk düzeni değiştiren bir tema sistemine sahip olacaklar. Değişen duvar kağıdı ile birlikte simgelerin ve temanın da rengi değişecek.

Depolamadan tasarruf için daha düşük formatlı görüntüler ve daha fazlası:

Android kullanıcılarını en çok sevindirecek özelliklerden biri ise artık Android cihazlarda JPEG’den çok daha düşük boyutlu olan AVIF formatının gelecek olması. Böylece fotoğraflarımız telefonlarda çok daha az yer kaplayacak.

Tüm bunlar dışında bildirim ayarlarına gelecek bazı yenilikler; kayan ekran görüntüsü alma özelliği, tek el modu, çift uygulama kullanımında yapılan bazı geliştirmeler ve ses kaynağı seçimi gibi yenilikler de Android 12 ile birlikte karşımıza çıkacak özellikler arasında yer alıyor.

Android 12 ile geleceği kesinleşen tüm yeniliklere daha yakından bakmak için videomuzu izleyebilir, bu yeniliklerle ilgili ilk izlenimlerinizi yorum olarak bizimle paylaşabilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.