Dolar 32,5748
Euro 35,0148
Altın 2.432,32
BİST 9.773,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 30°C
Az Bulutlu
Aksaray
30°C
Az Bulutlu
Cum 27°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 23°C

Anne ve anne adaylarına seminer

Anne ve anne adaylarına seminer
Aksaray Anadolu AŞ
9 Ekim 2021 08:30

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in eşi Merve Dinçer, Aksaray Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcıları Dr. Öğretim Üyesi Emine Özdemir Kaçer, Dr. E. Özlem Doğu ve ekibinin düzenlediği anne ve anne adaylarına yönelik “Anne Sütü ve Emzirmenin Önemi” konulu seminere katıldı.

Aksaray Belediyesi Selime Sultan Kadın Aktivite Merkezi’nde gerçekleşen seminere anne ve anne adayları katıldı.

Seminere konuşmacı olarak Bebek Hemşiresi Öznur Çalışkan katıldı. önemli tavsiyelerde bulundu.

Anne ve anne adaylarına önemli tavsiyelerde bulunan Hemşire Çalışkan; “Bebeğin vücut ve ruh sağlığı için en uygun besin annenin kendi sütüdür. Her canlı gibi insanlar da yavrusunu doğumdan sonra emzirmelidir. Emzirme doğumdan sonra ilk yarım saat içinde başlanmalıdır. Emzirmeye ne kadar erken başlanır ise süt üretimi o kadar çok ve uzun süreli olmaktadır. Sütün bol ve uzun süre gelebilmesi için sık sık ve bebek her istediğinde emzirilmelidir.

Gece emzirmeleri mutlaka yapılmalıdır. Bebekler ilk 6 ay sadece anne sütü ile beslenmeli, 6 aylık olunca ek gıdalara başlanmalı, emzirmeyi ise en az 2 yaşına kadar veya daha uzun süre devam edilmelidir. Anne sütü bebeklerin ilk 6 ay boyunca beslenmesi için en ideal besindir. Hiçbir yiyecek ve içecek anne sütünden üstün değildir.” dedi.

Seminer esnasında katılımcılara hitap eden Belediye Başkanı Eşi Merve Dinçer, bu tür seminerlerin toplumda doğru bilinen yanlışları önlediği gibi anne ve anne adaylarının da bilinçlenmesinde etkisinin önemli olduğunu söyledi. Merve Dinçer bütün anne ve anne adaylarına seslenerek “Buradan bebeklerin ilk besin kaynağının anne sütü olduğunu söylemek istiyorum. Anneler bu hususa dikkat etmeliler. Çünkü bebeklerin en iyi besin kaynağını olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu konu da uzmanların ve doktorlarımızın tavsiyelerine uyalım.” şeklinde konuştu.

Merve Dinçer, Aksaray Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcıları Dr. Öğretim Üyesi Emine Özdemir Kaçer, Dr. E. Özlem Doğu ve ekibi ile katılımcılara teşekkür etti. Ayrıca Merve Dinçer, seminere katılan anne ve anne adaylarına Aksaray Belediyesinin yeni doğan setinden hediye etti..

blank blank

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.