Dolar 32,3430
Euro 35,0087
Altın 2.324,00
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 19°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
19°C
Hafif Yağmurlu
Cum 24°C
Cts 25°C
Paz 25°C
Pts 26°C

Apple, Yazar Rachel True’nun iCloud Hesabını Kilitledi

Apple’ın bulut depolama servisi iCloud, yazılım kaynaklı olduğu düşünülen bir hata nedeniyle Amerikalı yazar ve oyuncu Rachel True’nun hesabını …

Apple, Yazar Rachel True’nun iCloud Hesabını Kilitledi
Aksaray Anadolu AŞ
6 Mart 2021 22:24

Apple’ın bulut depolama servisi iCloud, yazılım kaynaklı olduğu düşünülen bir hata nedeniyle Amerikalı yazar ve oyuncu Rachel True’nun hesabını kilitledi. Son 6 aydır iCloud hesabına erişmekte sıkıntı yaşadığını söyleyen True, karşılaştığı sorunu Twitter hesabından takipçileriyle paylaşarak yardım istedi.

Görünüşe göre iCloud, soyadının ‘True’ olması nedeniyle ünlü oyuncunun hesabını kilitledi. Paylaşılan ekran görüntüsünde yer alan hatada, bir kullanıcının soyadının ‘True’ olarak ayarlanamayacağı yazıyor. Bu noktada muhtemelen iCloud soyadını yanlış algılayıp değişkeni bir ‘Boolean’ olarak atıyor ve bu nedenle işlem başarısız oluyor. Tuhaf olan kısımsa ünlü oyuncunun bu hatayı sadece son altı aydır alıyor olması.

Apple ile görüşmesine rağmen sorunu çözülemedi:

Rachal True, Twitter hesabından yaptığı diğer paylaşımlarda sorunu Apple’a bildirdiğini ve müşteri temsilcileriyle saatlerce telefonda görüştüğünü söyledi. Ancak yine de sorunu çözülmedi ve hâlâ hesabına erişemiyor. Yazar, soyadını değiştirmeyi denediğini ancak sorunun buna rağmen devam ettiğini söylüyor.

Görünüşe göre Apple, sorun için bir düzeltme üzerinde çalışıyor ancak True, hatanın eylül ayından beri devam ettiğini söylüyor. Geçmişte de benzer sorunlarla karşı karşıya kalan iCloud, son olarak birkaç ay önce hizmette büyük bir kesinti yaşamıştı.

Rachal True’nun başına gelen bu sorunun tam olarak neden kaynaklandığını ve Apple’ın bu sorunu düzeltip düzeltemeyeceğini merakla bekliyoruz. Ancak şu anki manzara, sorunun iCloud yazılımından hem de yazarın soyadından kaynaklandığını gösteriyor.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.