Dolar 32,5785
Euro 34,6971
Altın 2.521,50
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 23°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
23°C
Hafif Yağmurlu
Cts 21°C
Paz 23°C
Pts 28°C
Sal 30°C

Apple’dan iPhone’dan Android’e Geçişi Kolaylaştıran Özellik

Android ekosistemine kıyasla iOS işletim sisteminde kullanıcıları kısıtladığı ifade edilen Apple, bu eleştirilere karşı çıkarcasına iOS’ten …

Apple’dan iPhone’dan Android’e Geçişi Kolaylaştıran Özellik
Aksaray Anadolu AŞ
4 Mart 2021 10:24

Android ekosistemine kıyasla iOS işletim sisteminde kullanıcıları kısıtladığı ifade edilen Apple, bu eleştirilere karşı çıkarcasına iOS’ten Android’e geçişi kolaylaştıran yeni bir araç duyurdu. Söz konusu araç ile birlikte iCloud’a yedeklenen fotoğraflar, son derece kolay bir şekilde Google Fotoğraflar’a taşınabiliyor.

Apple’ın iCloud’a eklediği yeni “Verilerinizin bir kopyasını aktarın” seçeneği, Apple’ın bulut depolama servisine yedeklenen fotoğrafların üçüncü parti bir servise aktarılabilmesini sağlıyor. Şu an için yalnızca Google Fotoğraflar için destek sunan özellik, aktarma işlemi sırasında iCloud’da fotoğrafları silmek yerine bir kopyasını Google Fotoğraflar’da oluşturuyor.

iCloud’un fotoğrafları Google Fotoğraflar’a aktarma özelliği şu an için Türkiye’de kullanılamıyor

blank

iCloud’un yeni özelliği, iPhone’dan Android bir akıllı telefona geçişi kolaylaştırırken; ayrıca iCloud verilerini bir başka bulut depolamada yedeklemek için de kullanılabilir. Yine de iCloud’un yeni özelliği henüz sadece Avustralya, Kanada, AB, İzlanda, Lihtenştayn, Yeni Zelanda, Norveç, İsviçre, Birleşik Krallık ve ABD‘de kullanıma sunulduğundan Türkiye’deki iPhone sahiplerinin kullanabilmek için biraz daha beklemesi gerekecek.

Bu arada iCloud’un akıllı albümler, canlı fotoğraflar, fotoğraf akışı içerikleri gibi Apple’a özel bazı içerikleri Google Fotoğraflar’a en azından şu an için taşımadığını belirtelim. Videolar bir servisten diğerine tek tek aktarılırken; fotoğrafların albümler halinde aktarılma ihtimali yüksek.

Bu arada kullanıcıların iCloud’dan Google Fotoğraflar’a dosya aktarmak için iki faktörlü kimlik doğrulamaya sahip bir Apple kimliğine ve iCloud içeriklerinin sığabileceği kadar boş alana sahip bir Google hesabına ihtiyaç duyduğunu, ayrıca veri aktarma işleminin üç ila yedi gün arasında tamamlandığını da belirtelim.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.