Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 25°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
25°C
Hafif Yağmurlu
Pts 25°C
Sal 23°C
Çar 22°C
Per 21°C

Asel bebeğin cansız bedenine ulaşıldı

Asel bebeğin cansız bedenine ulaşıldı
Aksaray Anadolu AŞ
8 Eylül 2023 12:21

Aksaray’da 3 Eylül’de meydana gelen sel felaketinde kaybolan 3 aylık Asel bebeğin cansız bedenine ulaşıldı.

Asel bebek olayın olduğu bölgenin 3 kilometre aşağısında, balçıkla kaplı bir alanda bulundu.

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, “Maalesef 5 gündür yaptığımız aramalar neticesinde Asel bebeğimizin cansız bedenine ulaştık. O artık Cennet bahçesinde. Rabbim tüm ailesine, yakınlarına, Aksaraylılara sabırlar versin. Bütün herkesin başı sağ olsun. Çok üzgünüz” dedi.

Asel bebeğin cansız bedeninin bulunmasıyla ilgili olay yerinde açıklama yapan Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, “Bebeğimizin, bugün sabah 09.45 civarında cansız bedenine ulaştık. Bebeğimizi canlı bir şekilde ailesine, annesinin kucağına vermeyi çok isterdik. Ama maalesef 5 gündür yaptığımız aramalar neticesinde cansız bedenine ulaştık. Demek ki, Cenab-ı Hak demek ki Asel bebeğimizi çok seviyordu ve yanına almak istedi. O artık Cennet bahçesinde. Rabbim tüm ailesine, yakınlarına, Aksaraylılara sabırlar versin. Bütün herkesin başı sağ olsun. Mücadelemizi gösterdik. 5 gün arama yaptık. Yaklaşık 10 kilometre civarında bir sahayı bütün ekibimizle birlikte AFAD çalışanları başta olmak üzere STK’larımız, ülkemiz, izcilik kulübümüz, askerimiz, polisimiz, emniyetimiz, gönüllü vatandaşlarımız, yaklaşık 410 kişilik arama kurtarma ekibiyle ve köpeklerimizle, dalgıçlarımızla büyük bir mücadele örneği sergiledik. 7/24 gece gündüz çalıştık. Asel bebeğimizle yüreğimiz attı. Çok gayret gösterdik. Siz değerli basın mensupları sizde bizimle oldunuz. Bizi hiç yalnız bırakmadınız. Ben emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Gerçekten çok üzgünüz. Ama bebeğimizi bulduğumuzdan dolayı ona da mutluyuz. En azından cansız bedenine ulaşmakta aileyi memnun etti. Teselli etti. Bu sel felaketleri sadece Aksaray’da değil, ülkemizin birçok yerinde cereyan etti. Dolayısıyla sel felaketlerinde vefat eden başta Asel bebeğimiz olmak üzere bütün vatandaşlarımızın mekanları cennet olsun, yakınlarının ve ülkemizin başı sağ olsun. Ben tekrar emeği geçen tüm ekibimize, emeğiniz için gayretiniz için çok teşekkür ederim.” dedi.

Asel bebeğin olay yerinden 3 kilometre aşağıda bulunduğunu ifade eden Mehmet Ali Kumbuzoğlu, “Bu selin özelliği dere suyunu tamamen balçıkla kaplanması. Balçık biliyorsunuz yapışkan bir özellik taşıyor. Dolayısıyla taş, ağaç parçalarıyla oluşmuş bir balçık aynı zamanda. Asel bebeğimizi kavrıyor ve kapatıyor. Bu şekilde aramayı da zorlaştırdı. İş makineleri yardımıyla değerli arama kurtarma ekibimiz bu balçığı fark etti. Bebekte küçük olduğu için işin zor tarafı buydu. Ancak fark ediyorlar ve balçığı üstünden alarak bebeğimize ulaşıyorlar. Balçık olması ve 3 aylık bir bebek olması ve balçıkla kaplanmış olması aramayı zorlaştırıyor” şeklinde konuştu..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.