Dolar 32,5541
Euro 34,8931
Altın 2.435,75
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 31°C
Az Bulutlu
Aksaray
31°C
Az Bulutlu
Per 29°C
Cum 26°C
Cts 29°C
Paz 29°C

ASÜ birçok alanda hem kaliteli hemde yetkin

ASÜ birçok alanda hem kaliteli hemde yetkin
Aksaray Anadolu AŞ
18 Temmuz 2018 12:16

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, ASÜ’nün pek çok alanda hem kalite, hem de hacim olarak yetkin bir üniversite olduğunu, bu durumun TÜBİTAK’ın analiz sonuçlarıyla da ispatlandığını belirtti.

TÜBİTAK, Türkiye’deki üniversitelerin yetkinliklerinin tespiti ve ulusal öncelikler doğrultusunda yönlendirilmelerine katkı sağlamak amacıyla “Üniversite Yetkinlik Analizi Çalışması” gerçekleştirdi. Çalışmanın sonuçlarına göre ASÜ, genç yaşına rağmen pek çok alanda yetkinliğini kanıtladı. ASÜ; Katı Madde Fiziği, Atom ve Molekül Fiziği, Yarı İletkenler, Metal ve Alaşımlar, Yüzey Kaplamalar ve Filmler, Kimya, Polimer ve Plastikler, Matematik ve İstatistik, Arıtma Teknolojileri, Maden Teknolojileri, Jeoloji, Eğitim, Coğrafya, Gıda Güvenliği ve Kitle İletişim Araçları alanlarında hem kalite, hem de hacim olarak yetkin bir Üniversite olarak belirlendi. Deneysel Fizik, Hidrojen Yakıt Pilleri, Biyomalzeme, Güneş Enerjisi, Bahçe Bitkileri, Radyoloji, İlaç, Ortopedi, Su Ürünleri, Kentleşme ve Entegre Havza Yönetimi alanlarında da ASÜ yetkin bulundu. Analizler yüzde 40 kalite, yüzde 60 hacim olmak üzere iki boyutta gerçekleştiriliyor. Yetkinlik puanının kalite kısmı, atıf bakımından üniversitenin ilk yüzde 10’luk dilime girmesiyle hesap ediliyor. Toplam yayın sayısı içindeki üniversite payı, yayın yapan akademisyen sayısı, üniversitenin TÜBİTAK destekli projelerine ait bütçe toplamı, TÜBİTAK destekli proje sayısı, üniversitenin Türkiye’ye görece bağıl odaklanma endeksi gibi göstergeler ise analizin hacim kısmını oluşturuyor. 143 üniversitenin 120 alanda yetkinliğinin belirlendiği çalışma, üniversitelerin odaklanabilecekleri alanların netleştirilmesine yardımcı olması amacıyla yapıldı.

Rektör Prof. Dr. Yusuf Şahin, genç yaşına rağmen ASÜ’nün hızlı şekilde büyüdüğünü ve son derece önemli başarılara imza arttığına dikkat çekerek, elde edilen başarıya katkı sağlayan herkese teşekkür etti ve başarılı çalışmaların devamını diledi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.