Dolar 32,5134
Euro 34,9154
Altın 2.441,81
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 26°C
Az Bulutlu
Aksaray
26°C
Az Bulutlu
Cts 27°C
Paz 26°C
Pts 21°C
Sal 20°C

ASÜ ekibi yazılım yarışmasında birinci oldu

ASÜ ekibi yazılım yarışmasında birinci oldu
Aksaray Anadolu AŞ
20 Temmuz 2023 15:59

Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) tarafından düzenlenen “Yenilikçi Yazılımlar Yarışıyor” isimli yarışmayı bu yıl Aksaray Üniversitesi (ASÜ) ekibi kazandı. Ekip, kendi eğittikleri, gerçeğinden ayırt edilmesi çok zor fotoğraf üretebilen yapay sinir ağı modeli ile katıldığı yarışmada 60.91 puan elde ederek Türkiye birincisi oldu.

SSB Yapay Zekâ Platformu, ülke genelinde, savunma sanayii alanında proje yürüten firma, kurum, kuruluş ve araştırmacıları bir araya getirmek için yarışmayı düzenliyor. Yarışma bu yıl üç kategoride gerçekleştirildi.

Generative Adversarial Networks/Çekişmeli Üretici Ağlar (GAN) kategorisinde ASÜ’yü Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Enes Eken ve yüksek lisans öğrencisi Hüseyin Öztürk temsil etti.

GAN’ın, gerçek olmayan ancak gerçeğinden ayırt edilmesi çok zor, yüksek kaliteli sentetik görsel veri üreten yapay zekâ tabanlı bir modeli eğitip kullanmayı amaçladığını söyleyen Dr. Enes Eken, “Bu amaçla tüm yarışmacılara, modelleri eğitebilmeleri için bir eğitim seti verildi. İlerleyen süreçte eğitilen modeller, test dataları üzerinden, kalite, çeşitlilik ve nesne takibi kriterlerine göre değerlendirildi. Kendi eğittiğimiz model, yapılan incelemelerin ardından, 60.91 puan alarak birinci seçildi” dedi.

Rektör Şahin, yarışmaya katılarak ASÜ’yü başarıyla temsil eden Dr. Eken ve ekibini tebrik ederek çalışmalarında başarılar diledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.