Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 13°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
13°C
Hafif Yağmurlu
Paz 16°C
Pts 18°C
Sal 22°C
Çar 23°C

ASÜ, erişilebilirlik logosu tanıtım töreninde bayrak ödülü aldı

ASÜ, erişilebilirlik logosu tanıtım töreninde bayrak ödülü aldı
Aksaray Anadolu AŞ
24 Şubat 2022 13:23

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yürütülen “Erişilebilirlik Uygulamaları” kapsamındaki çalışmaların görünürlüğünü daha da arttırmak adına hazırlanan logo, tüm Türkiye’de eş zamanlı bir toplantıyla tanıtıldı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yürütülen “Erişilebilirlik Uygulamaları” kapsamındaki çalışmaların görünürlüğünü daha da arttırmak adına hazırlanan logo, tüm Türkiye’de eş zamanlı bir toplantıyla tanıtıldı. Aksaray’da da konuyla ilgili bir tören düzenlendi. Düzenlenen törende, engellerin ortadan kaldırılması adına titiz ve samimi gayretlerle çalışan ve pek çok kurum tarafından ödüllere layık görülen ASÜ’ye, Rektörlük Binasındaki erişilebilirliği simgeleyen, yeni logonun yer aldığı bayrak ödülü takdim edildi.

ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, engelleri ortadan kaldırmaya yönelik tüm çalışmaları desteklediklerini ve kurumsal olarak üzerlerine düşen ödevleri yerine getirmeye devam ettiklerini söyledi.

Engelsiz bir yaşam oluşturmak hedefiyle ilerlediklerini dile getiren Prof. Şahin, “Biz, bu çalışmaları asli bir sorumluluk bilinciyle yerine getiriyoruz. Yeni logonun yer aldığı bayrak ödülü, engellilerin hayatını kolaylaştırmaya yönelik koşulları yerine getiren kurumlara verilmektedir. ASÜ de bu koşulları sağlayan ve mevcut durumunu geliştirmeye çalışan bir kurumdur. Her ödül, bayrak ve belge, bizim doğru yolda ilerlediğimizi görmemiz açısından kıymetlidir” dedi.

Engelliler için erişilebilir olan bina, açık alan, toplu taşıma araçları ve ürünleri simgeleyen logo, erişilebilirlik uygulamalarını yaygınlaştırmak ve toplumsal görünürlüğünü arttırmak adına Birleşmiş Milletler (BM) tarafından tasarlandı ve kabul edildi.

Logoda yer alan daire toplumu oluşturan bireyler arasındaki ahengi, kolları açık insan figürü farklı özelliklere sahip tüm insanları, kafa şekli bilişsel düşünmeyi, dört mavi daire vücudun uç noktalarını, eller ve ayaklar hareketliliği, kolların açık durumda olması da kapsayıcılığı anlatıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.