Dolar 32,3430
Euro 35,0087
Altın 2.324,00
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 19°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
19°C
Hafif Yağmurlu
Cum 24°C
Cts 25°C
Paz 25°C
Pts 26°C

ASÜ ile Mercedes Benz arasında ortak eğitim protokolü

ASÜ ile Mercedes Benz arasında ortak eğitim protokolü
Aksaray Anadolu AŞ
14 Ağustos 2018 01:11

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, “Ortak Eğitim Programı” ile hem Üniversite-Sanayi işbirliğinin, hem de öğrencilerin uygulamalı eğitimlerinin daha farklı bir noktaya taşındığını belirtti.

ASÜ ile Mercedes Benz Aksaray Kamyon Fabrikası arasında Ortak Eğitim Protokolü imzalandı. 2018-2019 eğitim-öğretim döneminde Çevre, Elektrik-Elektronik, Endüstri ve Makine Mühendisliği bölümlerinden 6 öğrenci, son sınıfı fabrikada uygulama içinde geçirerek mezun olacak. İlgili protokolün imza töreninde kısa bir açıklama yapan Rektör Şahin, bu uygulamayı tam zamanlı olarak gerçekleştiren ilk devlet üniversitesi olduklarını anımsattı. Ortak Eğitim Programı, ilgili şartları sağlayan mühendis adayı öğrencinin, son sınıfta okula hiç gelmeden doğrudan işyerinde çalışarak mezun olmasını içeriyor. Bu uygulamanın hem sanayici, hem de öğrenci için çok önemli avantajları olduğuna dikkat çeken ASÜ Rektörü, “Mercedes şehrimizin, ülkemizin ve dünyanın en önemli sanayi kuruluşlarından birisi. Öğrencilerimiz için Mercedes çok önemli bir deneyim noktası. Kendileriyle bu anlaşmayı imzalamaktan büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Protokolün her iki kuruma da hayırlar getirmesini diliyoruz” dedi. Yapılan kısa açıklamanın ardından Rektör Şahin ve Mercedes Benz Aksaray Kamyon Fabrikası Direktörü Dr. Andreas Bachhofer protokolü imzaladı.

Törenin hemen ardından Rektör Şahin ve Mercedes yöneticilerinden oluşan heyet, bisiklet sahasında mini bir gezinti yaptı. Şahin, bu gezi esnasında konuklarını kısaca Üniversiteyi ve gelinen noktayı anlattı..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.