Dolar 32,5129
Euro 34,9158
Altın 2.432,48
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
24°C
Hafif Yağmurlu
Sal 23°C
Çar 22°C
Per 18°C
Cum 20°C

ASÜ Kriz İletişim Merkezi aktif şekilde çalışıyor

ASÜ Kriz İletişim Merkezi aktif şekilde çalışıyor
Aksaray Anadolu AŞ
10 Şubat 2023 20:10

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin hemen ardından Aksaray Üniversitesi’nde (ASÜ) Kriz İletişim Merkezi (KİM) oluşturuldu. KİM, öğrencilerle temas kurma, yardım koordinasyonu, deprem bölgelerine personel ve araç desteği gibi kritik pek çok konuda aktif şekilde görev yapıyor.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin hemen ardından Aksaray Üniversitesi’nde (ASÜ) Kriz İletişim Merkezi (KİM) oluşturuldu. KİM, öğrencilerle temas kurma, yardım koordinasyonu, deprem bölgelerine personel ve araç desteği gibi kritik pek çok konuda aktif şekilde görev yapıyor.

– Bölgedeki Öğrenciler ve Personelle Temas Kuruluyor –

Depremden etkilenen 10 ilde ASÜ’nün 3 bin 129 öğrencisi bulunuyor. Bölgede ikamet eden öğrenciler toplam öğrencilerin yaklaşık yüzde 15’i civarında. Rektör Prof. Dr. Yusuf Şahin’in Başkanlık ettiği KİM, depremlerin hemen ardından bölgedeki öğrencilerle temas kuruyor ve ihtiyaçlarını dinliyor. Öğrencilerin danışman hocaları da ilgili temas kurma çalışmalarında görev alıyor. Merkez, deprem bölgesinde olan akademik ve idari personelle de her an kontak halinde.

– 41 Personel Saha Çalışmalarına Katkı İçin Görevlendirildi –

Tüm Türkiye’yi derinden etkileyen felaketin ardından ASÜ, bölgede yürütülen arama ve kurtarma çalışmalarına araç ve personellerle katkı sunuyor. Tıp Fakültesi’nde görev yapan sekiz hekim ve çeşitli birimlerde görev yapan 41 personel, hızlı şekilde bölgede yürütülen çalışmalara katkı için görevlendirildi. Yapı işleri konusunda uzman altı personel de önümüzdeki günlerde hasar tespit çalışmalarına katkı için afet bölgesinde çalışmaya başlayacak.

– Ayni ve Nakdi Yardımlar Kampanyalara Yönlendiriliyor –

Yardımlar konusunda da ASÜ ailesi birlik ve beraberlik ruhu içinde bir araya geldi. Topluluklar aracılığıyla organize olan öğrenciler ve personeller ayni ve nakdi yardımlar konusunda, Aksaray Valiliği ve Aksaray Belediyesi başta olmak üzere Kızılay ve AFAD’ın yürüttüğü kampanyalara katkı sunuyor. Öte yandan ASÜ’lüler, ilgili yardım kampanyalarının sağlıklı biçimde yönetilebilmesi adına, organizasyonlarının farklı aşamalarında kurumlarla iş birliği içinde faaliyet üretiyor.

– Uzman Psikologlar Öğrencilerin Her An Yanında Olacak –

Kampüse dönüşün başlamasının ardından talep eden öğrenciler için uzman psikologlar ve PDR Bölümü hocalarının profesyonel destek verecek biçimde hazırlıklarını tamamladığını söyleyen Rektör Şahin, depremin gerçekleştiği ilk günden bu yana ASÜ ailesinin büyük bir gayretle yaraları sarmaya çalıştığını söyledi. Kan bağışı, ayni ve nakdi yardımlar konusunda önemli bir talep oluştuğunu belirten Şahin, “Bu talepleri herhangi bir karmaşaya mahal vermeyecek biçimde şehirdeki kampanya noktalarına yönlendiriyoruz” dedi.

Rektör Şahin, Devlet ve millet iş birliği ile bu zor günlerin de aşılacağını belirterek, “Yürütülen her faaliyet çok değerli. Katkı sunan herkese sonsuz teşekkür ediyoruz. ASÜ ailesi olarak bizler de elimizden geleni hem sahada hem de kampüste yapmaya çalışıyoruz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.