Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Az Bulutlu
Aksaray
24°C
Az Bulutlu
Paz 24°C
Pts 23°C
Sal 22°C
Çar 22°C

ASÜ Rektörü Arıbaş, yeni akademik yıl açılış törenine katıldı

ASÜ Rektörü Arıbaş, yeni akademik yıl açılış törenine katıldı
Aksaray Anadolu AŞ
10 Ekim 2023 10:53

2023-2024 Akademik Yıl Açılış Töreni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş da törene katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan törende yaptığı konuşmada üniversite sayısını 76’dan 208’e çıkarttıklarını belirterek, “İsteyen her gencimizin evine en yakın yerde yükseköğrenime katılmasının yolunu açtık. Üniversitelerimiz vasıtasıyla bilginin, kültürün ve bilimin 81 vilayetimizin tamamına yayılmasını kolaylaştırdık” dedi. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ise Türkiye Yüzyılında kalite odaklı ve akademik performansa dayalı bir yönetim anlayışını benimsediklerini belirterek, ihtiyaç duyulan insan gücü profili ile üniversite-sektör iş birliği destekleyen yenilikçi ve rekabetçi bir yükseköğretim sistemi inşa etmeyi hedeflediklerini kaydetti. Konuşmaların ardından “2023 Yükseköğretim Kurulu Üstün Başarı Ödülleri” sahiplerine takdim edildi.

Ankara’daki törende ASÜ Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş’a, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ömer Köse ve Prof. Dr. Yavuz Selim Çakmak, ASÜ Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Mehmet Ali Hınıs, Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Kahraman ve Dr. Öğr. Üyesi Murat Altuğ ile ASÜ öğrencileri Kevser Gemici ve Zuhal Şimşek eşlik etti..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.