Dolar 32,3713
Euro 35,0024
Altın 2.325,92
BİST 9.099,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Açık
Aksaray
24°C
Açık
Cts 26°C
Paz 25°C
Pts 26°C
Sal 26°C

ASÜ SBMYO’da bilgi yarışması ve müzik dinletisi

ASÜ SBMYO’da bilgi yarışması ve müzik dinletisi
Aksaray Anadolu AŞ
14 Ocak 2022 13:36

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, üniversite yıllarının sadece derslerden ibaret olmadığını, sosyal, kültürel ve sanatsal açıdan da bu sürecin en iyi biçimde değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

ASÜ Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu (SBMYO) öğrencileri, “Gönüllülük Dersi” kapsamında bir bilgi yarışması ve müzik dinletisi etkinliği hazırladı. Burada kısa bir konuşma yapan Rektör Şahin, kültür-sanatla bütünleşmiş bir akademik eğitim sürecinin önemine vurgu yaptı.

Kampüste kültür-sanat etkinliklerine dair ihtiyaç duyulan tüm donatıların olduğunu ve öğrencilerin merkezinde olduğu tüm etkinlikleri imkânlar ölçüsünde desteklediklerini belirten Rektör Şahin, “Mutlaka bir kültür-sanat dalıyla ilgilenin. Biz, kampüste gerekli altyapıyı kurduk ve sizlerin talepleri doğrultusunda geliştiriyoruz. Üniversite yılları sadece derslerden ibaret değildir. Bu tür faaliyetler akademik gelişim açısından da bireylere pozitif katkılar sunar. Sizler talep ettikçe ve sizler işin merkezinde oldukça, biz etkinlikleri desteklemeye devam ederiz. Bugün burada sizlerin oluşturduğu sahne ve sergilediğiniz performans bizleri çok mutlu etti. Katkı veren herkese çok teşekkür ediyoruz” dedi.

ASÜ SBMYO Müdürü Doç. Dr. Mehmet Ali Aktaş da final sınavları öncesinde öğrencilerin moral ve motivasyonlarını artırmak için böyle bir faaliyet gerçekleştirildiğini ve belirli aralıklarla benzeri çalışmaların süreceğini söyledi. Etkinlikler kapsamında önce bilgi yarışması yapıldı. SBMYO bünyesindeki tüm programları temsil eden öğrencilerin katıldığı genel kültür bilgi yarışmasını Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı öğrencileri kazandı. Yarışmanın ardından öğrencilerin sahne aldığı bir müzik dinletisi sunuldu. Burada Rektör Şahin de öğrencilerle birlikte şarkılar söyledi.

Düzenlenen program, katılımcılara hediye ve belgelerinin takdim edilmesinin ardından tamamlandı. (Haber Merkezi)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.