Dolar 32,3404
Euro 35,1084
Altın 2.241,61
BİST 8.875,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 7°C
Cum 8°C
Cts 12°C

ASÜ – STK güçbirliği Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdi

ASÜ – STK güçbirliği Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdi
Aksaray Anadolu AŞ
24 Şubat 2018 21:05

Aksaray Üniversitesi, Aksaray Ticaret Borsası, Aksaray Damızlık Süt Sığırı Yetiştiricileri Birliği, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Tarım Platformu’nun gayretli çalışmalarıyla İlimizde Embriyo Transfer Merkezi Kurulması Projesi KOP ( Konya Ovası Projesi) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından kabul edildi.

Konu ile alakalı açıklama yapan Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök “ birlik ve berberlik içerisinde şehirler dinamikleri ile çalışır sloganı ile çıktığımız bu yol da Aksaray’ımız çok büyük bir projeye sahip oldu” dedi.

Özkök açıklamasının devamında “Aksaray Üniversitesi, Aksaray Ticaret Borsası, Aksaray Damızlık Süt Sığırı Yetiştiricileri Birliği, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Tarım Platformu’nun projelendirme çalışmaları sonucunda KOP ( Konya Ovası Projesi) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafında projemiz kabul oldu. İnşallah çok kısa bir zaman içerisinde de faaliyetlerimize başlayacağız. Embriyo transfer merkezi ile ilgili genetik hayvanların ve kaliteli damızlık vasfı taşıyan hayvanların, öncelikle ilimizde ki işletmelere ve ülkemize katkı sağlaması tarım ve hayvancılık adına çok büyük bir gelişmedir. Bizim sevincimiz Türkiye de bir ilk olmasıdır. Ayrıca Böylesine müstesna bir projenin STK’lar eliyle gerçekleşmesi bizim için ayrı bir öneme sahiptir. Biz her zaman şu şiarla yola çıkmıştık “Şehir Dinamikleri İle Çalışır”. İnşallah bu birlik ve beraberlik güzel projelerin devamını getirecektir. Ben öncelikle embriyo transfer merkezinin başta sektör temsilcilerine STK’lara, üniversitemize ve üreticilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyor saygılar sunuyorum.” Dedi.

Aksaray ili damızlık süt sığırı yetiştiricileri birliği başkanı Bekir Kayan İse “ Başkanımızın da ifade ettiği gibi biz Sivil Toplum Örgütleri başta olmak üzere Üniversitemiz ve bürokratlarımız ile birlik beraberlik içerisinde çalışarak güzel projeler ortaya çıkarmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Şehrimize kurulacak olan embriyo transfer merkezi için hazırladığımız proje KOP ( Konya Ovası Projesi) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından kabul edildi. Buradaki amaç Aksaray hayvancılığın daha ileriye nasıl gördürürüz ve Aksaray hayvancılığını en üst seviyelere getirmektir. İddialı konuşuyorum hayvancılığımızı Türkiye’de ilk beş’in içerisine sokacağız.

Kurulacak embriyo transfer merkezi bizim üreticilerimize ne sağlayacak?

Embriyo transfer merkezi kurulduktan sonra genetiği en iyi olan anne ve babalardan alınan embriyolar, halk tabiri ile işe yaramaz ıskarta hayvanlara aktarılarak yılda alınan bir yavrunun en kaliteli şekilde olması sağlanacak. Ben buradan Aksaray Üniversitesi, Aksaray Ticaret Borsası, Aksaray Damızlık Süt Sığırı Yetiştiricileri Birliği, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Tarım Platformuna ellerini taşın altına koyduklarından dolayı, desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Embriyo transfer merkezinin Aksaray’ımıza ülkemize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyor saygılar sunuyorum” dedi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.