Dolar 32,3426
Euro 34,6645
Altın 2.416,06
BİST 10.079,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 22°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
22°C
Hafif Yağmurlu
Çar 23°C
Per 21°C
Cum 19°C
Cts 15°C

ASÜ Teknopark 30 bin metrekarelik alanda kurulacak

ASÜ Teknopark 30 bin metrekarelik alanda kurulacak
Aksaray Anadolu AŞ
11 Ekim 2023 12:00

Aksaray Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesinin (ASÜ Teknopark) kurulacağı alanda incelemeler yapan Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş, çalışmaların tamamlanmasının ardından hem şehrin hem de üniversitenin üretim odaklı yeni bir döneme gireceğini belirtti.

Rektör Arıbaş, Ankara Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi Genel Müdürü Mustafa Güray Değerli’nin de katılımıyla ASÜ Teknoparkın kurulacağı bölgeyi gezdi. Kampüs içinde, ASÜ Stadyumu ile Aksaray Sanayisinin arasında kalan 30 bin metrekarelik alanın ASÜ Teknopark için ayrıldığını, alan üzerine 5 bin metrekare büyüklüğünde kapalı bir idari birim inşa edileceğini söyleyen Rektör Arıbaş, her gelişmeyi büyük bir dikkat, samimiyet ve heyecan içinde takip ettiklerini belirtti. Alanın imar onayının hazır olduğunu ve kısa süre içinde mimari projenin hazırlanması aşamasına geçileceğini kaydeden Prof. Arıbaş, “İş başına geldiğimiz günden bu yana Ankara Teknokent Genel Müdürümüz, kıymetli hemşehrimiz Mustafa Güray Değerli ile istişare halindeyiz. Bugün de ASÜ Teknoparkın kurulacağı alanı yerinde görmek, mimari projeye dair yapılabilecekleri ve geleceğe dönük öngörüleri paylaşmak için bir aradayız. Kendilerine bir kere daha çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Aksaray’ın ve ASÜ’nün Türkiye’nin yerli ve milli üretim stratejileriyle denk bir potansiyele sahip olduğunu, ASÜ Teknoparkın bu potansiyelin itici gücü olabileceğini dile getiren Rektör Arıbaş, “Çalışmaların tamamlanmasının ardından şehrimiz ve üniversitemiz üretim odaklı yeni bir döneme girmiş olacak. Çok heyecanlıyız, çok kararlıyız, çok azimliyiz… Bu yolda üzerimize ne düşüyorsa hepsini yerine getirmeye hazırız” dedi.

Geziye Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ömer Köse ve Prof. Dr. Yavuz Selim Çakmak ile Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Serpil Doğuş Gümüşsoy, ASÜ Spor ve Sağlık Alanında İhtisaslaşma Koordinatörü Prof. Dr. İsmail Bayraklı ve ASÜ Teknopark Genel Müdürü Doç. Dr. Onur Can Türker de katıldı..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.