Dolar 32,5246
Euro 34,9712
Altın 2.437,51
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 29°C
Az Bulutlu
Aksaray
29°C
Az Bulutlu
Cum 27°C
Cts 27°C
Paz 26°C
Pts 23°C

ASÜ Tıp Fakültesi öğrencileri beyaz önlüklerini giydi

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, hekim, hâkim, hikmet kavramlarının aynı kökten geldiğini ve bunların fıtrata uygunluk gibi bir mana da barındırdığını söyledi.

ASÜ Tıp Fakültesi öğrencileri beyaz önlüklerini giydi
Aksaray Anadolu AŞ
11 Ekim 2021 21:51

Tıp Fakültesi öğrencileri için düzenlenen Beyaz Önlük Giyme Töreni’nde konuşan Rektör Şahin, uzun bir aranın ardından genelde öğrencilerle, özelde ise Tıp Fakültesi öğrencileriyle kampüste bir araya gelmekten duydukları mutluluğu ifade etti.

Tıp öğrencilerinin Necmettin Erbakan Üniversitesi çatısı altında öğrenim gördüklerini ve şartların tamamlanmasının ardından çok büyük bir kısmının artık yuvalarına geldiğini kaydeden Rektör Şahin, “Öğrenciler üniversitelerin varlık sebebidir ve onlar olmadığında bir şey değil, pek çok şey eksiktir. Bunu, Salgın sürecinde gördük. 2019-2021 arası dönemde eğitimlerine başlayan öğrencilerimizin beyaz önlük giyme töreninde sizlerle birlikte olmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz” dedi.

Hekim kavramına dikkat çeken ASÜ Rektörü, kavramın hikmet ve hâkim kavramlarıyla aynı kökten geldiğini ve bunların esasen fıtrata, fıtrata uygunluğa vurgu yaptığını söyledi.

Şahin, konuşmasının devamında, öğrencilerden ayrı oldukları süreçte kampüste neler yapıldığını anlattı. Gerek fiziki gerek akademik bakımdan pek çok çalışmanın başarılı bir biçimde tamamlandığına değinen Prof. Şahin, yeni dönemde de büyük bir gayretle çalışmayı sürdüreceklerinin altını çizdi.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Gül de törende kısa bir konuşma yaptı. Beyaz önlüğün sadece bir kumaş olmadığını ve doktorlar için bir sembol olan bu önlüğün hekimliği, mesleki onuru, özgürlüğü ve güveni temsil ettiğini dile getiren Prof. Gül, tıp hayatına yeni başlayan öğrencilerin, uzun ince bu yolda, beyaz önlüğün anlamına bağlı kalarak çalışmalar yapması dileklerinde bulundu.

Acıyı hissetmenin canlıya ait bir özellik olduğunu ancak karşıdakinin acısını hissedebilenin ise insan olarak ifade edildiğini kaydeden Gül, “Hekimliğin olmazsa olmazı karşıdakinin derdini anlamak ve acısını hissetmektir. İnsanlar belki de ailesiyle bile paylaşamadığı sırlarını hekimlerle paylaşıyor. Bilgi, ilgi ve cesaret mesleğimizdeki en önemli kavramlar olarak karşımıza çıkıyor. Hasta ile sadece tedavi maksatlı temas yetmez, onlarla mutlaka göz teması ve gönül teması kurmalıyız, tebessüm etmeliyiz, tahammül etmeliyiz, güçlü olmalıyız. Bunlar çok önemli. Öğrencilerimizin çok iyi birer hekim olmaları için mezun olduktan sonra da irtibatımızı koruyacağız” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından sahneye gelen öğrencilere protokol mensupları ve akademisyenler önlüklerini giydirdi. Öğrencilerin aileleri de töreni takip etti..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.