Dolar 32,3068
Euro 35,0599
Altın 2.307,54
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 19°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
19°C
Hafif Yağmurlu
Cum 24°C
Cts 25°C
Paz 25°C
Pts 26°C

ASÜ ve SDÜ teknik analiz çalışmalarını birlikte yapacak

ASÜ ve SDÜ teknik analiz çalışmalarını birlikte yapacak
Aksaray Anadolu AŞ
28 Kasım 2018 18:45

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, üniversiteler arası işbirliklerinin gerek akademik, gerekse sosyal hayatın gelişmesi ve yeni hareket alanlarının oluşması bakımından önemli olduğunu söyledi.

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) ile ASÜ arasında, “Araştırma-Geliştirme, Teknik Çalışmalar ve Ortak Girişimler” protokolü imzalandı. İmza töreninde kısa bir açıklama yapan Rektör Şahin, protokol gereği SDÜ Yenilikçi Teknolojiler Uygulama ve Araştırma Merkezi ile ASÜ Bilimsel ve Teknolojik Uygulama ve Araştırma Merkezinin analiz, araştırma-geliştirme ve bilimsel teknik çalışmaları birlikte yapacağını kaydetti. Her iki üniversitenin imkânlarının karşılıklı olarak kullanılabilecek olmasının, akademik çalışmaların yanı sıra toplumsal fayda açısından da önem arz ettiğini kaydeden ASÜ Rektörü, “Bu protokol bir yanıyla da kamu kaynaklarını verimli şekilde kullanmanın bir yansımasıdır. İşbirliği alanlarını genişletmek, yeni hareket ve çalışma alanlarının da ortaya çıkmasına vesile olacaktır” dedi. SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı da, ASÜ ile işbirliği içerisinde çalışmalar yapmanın kendilerini de memnun ettiğini, iki üniversitenin ve iki şehrin kaynaşması açısından da bu gibi işbirliği çalışmalarını önemsediklerini belirtti.

Yapılan kısa açıklamaların ardından protokol metni imzalandı. Törene ASÜBTAM Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Neslihan Tekin ve Merkez yöneticileri de iştirak etti..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.