Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 20°C
Parçalı Bulutlu
Aksaray
20°C
Parçalı Bulutlu
Paz 22°C
Pts 26°C
Sal 31°C
Çar 26°C

ASÜ yönetimi mesleki birliklerin temsilcileriyle buluştu

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, öğrencilerin akademik olarak yetkin, spor yapan ve kültür-sanat konusunda duyarlı bireyler olarak yetişmesi hususunu önemsediklerini söyledi..

ASÜ yönetimi mesleki birliklerin temsilcileriyle buluştu
Aksaray Anadolu AŞ
14 Aralık 2017 23:24

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, öğrencilerin akademik olarak yetkin, spor yapan ve kültür-sanat konusunda duyarlı bireyler olarak yetişmesi hususunu önemsediklerini söyledi.

– Hepimiz Aynı Gemideyiz ve Birlikte Yaşıyoruz –

Mesleki Birliklerin temsilcilerini ağırlayan ve son 2,5 yıl içinde yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Rektör Şahin, bu toplantılardaki amaçlarının sadece yapılanları anlatmak değil, birlikte yapılabilecek çalışmaları istişare etmek olduğunu belirtti. Daha önce Sivil Toplum Kuruluşları ve sanayicilerle de aynı toplantıları yaptıklarını anımsatan ASÜ Rektörü, “İki yılı aşkın bir süredir kampüsümüzde önemli çalışmalar yapıldı. Siyaset Biliminde ‘İş yaparak konuşma’ diye bir kavram vardır. Biz böyle yapıyoruz ve heyecanımızı da bu toplantılarla paylaşıyoruz. En nihayetinde hepimiz aynı gemideyiz, aynı şehirdeyiz, aynı ülkedeyiz ve beraber yaşıyoruz… Bizim fark edemediğimiz bir takım sorunlar veya birlikte yapabileceğimiz işler olabilir. Düzenlediğimiz toplantılarımızda bu hususları istişare ediyoruz” dedi.

– Sistematik Hata Yapılmasına Müsaade Etmiyoruz –

Görev süreleri boyunca altı temel ilke üzerinden çalıştıklarını kaydeden Şahin, bunları şu şekilde anlattı: “Birincisi ‘Az da olsa devamlı olan’ ilkesinin bizim açımızdan önemli olduğunu düşüyoruz. Bir kereye mahsus işler yapıp sürekli onu konuşmak yerine, küçük ama anlamlı adımlarla ilerlemeyi daha doğru buluyoruz. Bunu ‘İki günü birbirine eşit olan zarardadır’ ilkesiyle de tamamlaya çalışıyoruz. Bugünle dün, geçen haftayla bu hafta, bu yılla gelecek yıl arasında bir fark olsun istiyoruz. Üçüncü ilkemiz ise bizim bir sayı takıntımız yok. Biz, birin çok kıymetli olduğunu düşünüyoruz. Bir kişinin bile iyi yetişmesini önemli buluyoruz. Bunu yakın ve uzak tarihimizden örneklerle söyleyebiliyoruz. Meleklerle çalışmadığımızı biliyoruz. İnsanlarla çalışıyoruz, hepimiz insanız ve hatalarımız olabilir. Ama -dördüncü ilke olarak- biz sistematik hata yapılmasına müsaade etmiyoruz.”

– Öğrencilerimizin Spor ve Sanatla İlgilenmesi Önemli –

Kadınların yönetim sürecine dâhil olması konusunu da ciddiye aldıklarını ve bunu da beşinci ilke olarak belirlediklerini anlatan Prof. Şahin, “Üniversitemizde yönetimin yüzde 30’u kadınlardan oluşuyor. Bunu da samimi şekilde yapıyoruz” dedi. Öğrencileri yetiştirirken onların şahsiyetinin üç temel sacayağı üzerine oturmasını istediklerini kaydeden Rektör Şahin, bu sürecin de altıncı ilke olduğunu söyleyerek, şöyle devam etti: “Öğrencimiz burada hem mesleki anlamda bilgi birikimini arttırsın, aynı zamanda fiziki yeterlilik ve gelişim için bir spor branşıyla ilgilensin ve mutlaka bir enstrüman çalsın. Bunları çok kıymetli buluyoruz. Biz bu şehre aşığız. Bir insan işine, şehrine, çalıştığı yere âşık değilse başarılı olma şansı yok. Küçük ama anlamlı adımlarla ilerliyoruz.”

Toplantının devamında Rektör Yardımcıları sorumluluk alanlarındaki konulara dair birer sunum yaptı. İkinci bölümde ise Mesleki Birliklerin temsilcileri Üniversiteye ilişkin görüşlerini dile getirdi, beklentilerini sıraladı. Toplantıda bazı fakültelerin dekanları ve Merkez Müdürleri de hazır bulundu..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.