Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Açık
Aksaray
15°C
Açık
Pts 18°C
Sal 22°C
Çar 23°C
Per 25°C

ASÜ’de 28 Akademisyen o listeye girdi

ASÜ’de 28 Akademisyen o listeye girdi
Aksaray Anadolu AŞ
21 Aralık 2021 13:14

Aksaray Üniversitesi’nde (ASÜ) farklı akademik birimlerde görev yapan 28 akademisyen, Türkiye’de en çok atıf yapılan 10 bin akademisyen sıralamasında yer aldı.

Uluslararası sıralama kuruluşu olan AD Scientific Index, Google Scholar açık profillerine göre hazırladığı “Türkiye’de En Çok Atıf Alan 10 Bin Bilim İnsanı Sıralaması 2022” listesini kamuoyu ile paylaştı.

28 akademisyeni ile listede yer alan ASÜ, 199 Türk Üniversitesi genel sıralamasında 74’üncü, devlet üniversiteleri genel sıralamasında 54’üncü ve 2000 yılından sonra kurulan üniversiteler arasında ise 26’ncı oldu.

Listede yer alan ASÜ’lü akademisyenler, h-index sıralamasına göre şöyle:

Talat Baran, Murat Kaya, Ayfer Menteş, Engin Deligöz, Yavuz Selim Çakmak, Fatih Algı, Mehmet Odabaşı, Yusuf Yakar, Mustafa Işık, Hidayet Metin Erdoğan, Naim Uzun, Sedef Canbazoğlu Bilici, Tuncay Tunç, Ümit Morsünbül, Hacı Özışık, Berkant Kayan, Hacı Murat Yılmaz, Özgül Keleş, Ayhan Sarıtaş, Lalehan Akyüz, Alptekin Karagöz, Mustafa Yiğit, Tolga Taner, Sinan İnci, Erkut Yılmaz, Can Ateş, Ahmet Çakıroğlu ve İbrahim Bakırtaş.

Atıflar ve h-indexlerin üniversitelerin ve bilim insanlarının üretkenliğini gösteren parametreler olduğunu dile getiren Rektör Prof. Dr. Yusuf Şahin, performanslarıyla ASÜ’nün akademik yükselişine katkı sunan tüm akademisyenleri tebrik etti. Şahin, üniversite olarak, toplumsal katkı öncelikli bilim üretmeye devam edeceklerini belirtti.

AD Scientific Index listeyi hazırlarken, 256 bilim alanında üstün başarı gösteren bilim insanlarını h-index, i10 index, atıf sayısı gibi temel veriler ve üretkenlik katsayılarına göre sıralıyor. Çalışma kapsamında 212 ülkede bulunan 14 bin 110 üniversitedeki 712 bin akademisyen değerlendirildi. (Haber Bülteni)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.