Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 25°C
Az Bulutlu
Aksaray
25°C
Az Bulutlu
Paz 24°C
Pts 24°C
Sal 22°C
Çar 22°C

ASÜ’de gökyüzü uçurtmalarla süslendi

ASÜ’de gökyüzü uçurtmalarla süslendi
Aksaray Anadolu AŞ
7 Ekim 2022 13:02

Aksaray Üniversitesi’nde geleneksel olarak gerçekleştirilen “İğde Hasadı Şenliği” öğrencilere eğlenme ve öğrenme ortamını bir arada sunuyor.

Aksaray Üniversitesi’nde geleneksel olarak gerçekleştirilen “İğde Hasadı Şenliği” öğrencilere eğlenme ve öğrenme ortamını bir arada sunuyor.

Şenlik kapsamında 15 Temmuz Milli İrade Meydanı’nda bir uçurtma etkinliği düzenlendi. Farklı akademik birimlerde eğitim-öğretim gören öğrenciler meydanda bir araya geldi ve ASÜ semaları uçurtmalarla süslendi. Katılımcılar bir yandan en dengeli uçurtmaları yapmaya gayret ederken diğer yandan da yaptıkları uçurtmaları en yüksek noktada uçurmaya çalıştı. Rektör Şahin de etkinlikte öğrencilerle birlikte uçurtma uçurdu.

Genel olarak kampüsteki şenlikleri tasarlarken eğlenceyle birlikte öğrenmeyi de merkeze aldıklarını ileten Prof. Şahin, “İğde Hasadı Şenliği öğrencilerimizi topluluklara davet eden, etkinlik üretme becerilerini geliştiren, toplulukların faaliyet alanlarına dair bilgi edinmelerini sağlayan ve yeni ilgi alanları keşfetmelerine imkân tanıyan özelliklere sahip. Bu yanıyla öğretici olan şenliğimiz, sinema, müzik ve uçurtma etkinlikleriyle de eğlenceye vurgu yapıyor” dedi. Daha önceki yıllarda da uçurtma etkinlikleri düzenlediklerini ve katılımın her yıl arttığını ileten Rektör Şahin, öğrencilerin bu etkinliği çok sevdiğini, kendilerinin de onlarla birlikte uçurtma uçurmaktan büyük bir mutluluk duyduklarını belirtti.

Yüzlerce ASÜ’lünün katıldığı uçurtma etkinliği yaklaşık iki saat sürdü. Öğrencilerden bir kısmı ilk kez uçurtma uçurma deneyimi yaşadığını belirterek, organizasyona emek verenlere teşekkür etti..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.