Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 23°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
23°C
Hafif Yağmurlu
Pts 24°C
Sal 22°C
Çar 22°C
Per 20°C

ASÜ’de zafere özel 34 eserden oluşan resim sergisi açıldı

ASÜ’de zafere özel 34 eserden oluşan resim sergisi açıldı
Aksaray Anadolu AŞ
21 Mart 2022 10:43

Çanakkale Zaferi münasebetiyle ASÜ Eğitim Fakültesi Resim-İş Bölümü öğrencileri, akademisyenlerin koordinesinde, üç farklı teknikle hazırladıkları bir resim sergisi açtı.

Çanakkale Zaferi münasebetiyle ASÜ Eğitim Fakültesi Resim-İş Bölümü öğrencileri, akademisyenlerin koordinesinde, üç farklı teknikle hazırladıkları bir resim sergisi açtı. Serginin açılışında kısa bir açıklama yapan Rektör Şahin, Çanakkale’nin tüm kahramanlarını saygı ve dua ile andıklarını ifade etti.

Serginin hazırlanmasında emeği olan akademisyenlere ve öğrencilere teşekkür eden Şahin, “Üniversitemiz, temel gereksinimleri sağlama ve fiziki imkânları oluşturma dönemini tamamladı;

‘ince işçilik’ diye adlandırabileceğimiz bir sürece geçti. Bu süreçte kültür-sanat etkinlikleri ve akademik derinleşme çalışmalarıyla daha yoğun biçimde ilgileneceğiz. Her vesile ile kültür-sanat alanının bizim önceliklerimiz arasında olduğunu söylüyoruz ve planlamalarımızı buna göre yapıyoruz” dedi.

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Arzu Doğru ise Fakülte olarak benzeri etkinlikleri düzenlemeyi sürdüreceklerini belirtti. Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Semra Kılıç Karatay da serginin teknik özelliklerine ilişkin bilgiler verdi.

İki ana sanat atölyesinden 34 öğrencinin lavi, sulu boya ve soft pastel teknikleri ile çalıştığını belirten Karatay, “Resimler, o dönemi yansıtan ve günümüze kadar ulaşan fotoğraflardan esinlenerek hazırlandı. Dr. Öğr. Üyesi Uğur Yılmaz ve Öğretim Görevlisi Ahmet Melih Çilingir’in koordinesinde, öğrenciler tarafından yapılan çalışmalardan 20’si sulu boya, dokuzu soft pastel, beşi de lavi tekniği ile hazırlandı” dedi.

Yapılan kısa konuşmaların ardından serginin açılışı gerçekleştirildi ve katılımcılar eserleri inceledi. Etkinlik, katılım belgelerinin takdimi ile tamamlandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.