Dolar 32,4743
Euro 34,9325
Altın 2.436,28
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 30°C
Az Bulutlu
Aksaray
30°C
Az Bulutlu
Cum 27°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 24°C

ASÜ’lü gençlerden Filistinli kardeşlerine destek

ASÜ’lü gençlerden Filistinli kardeşlerine destek
Aksaray Anadolu AŞ
16 Ocak 2024 20:35

Filistin’de 100 gündür devam eden saldırılar neticesinde su ve yiyecek sıkıntısı yaşayan Filistin halkı için, Aksaray Üniversitesi İnsan Hak ve Hürriyetleri Topluluğu, Aksaray İhh Yardım Derneği, Aksaray Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile hayr çarşısı düzenledi.

Mazlumun yanında zalimin karşısında olan ASÜ’ lü öğrenciler ‘Gazzeye Umut ol’ mottosuyla düzenlenen hayr çarşısına büyük ilgi gösterdiler.

Şehitlerimiz ve Gazze’nin kurtuluşu için İslami İlimler Hocası Mustafa Şen Beyefendi Kur’anı Kerim tilaveti ve yapılan dua ile hayr çarşısının açılışı yapıldı.

Gazze’de yaşanan insanlık dışı soykırıma Aksaray kayıtsız kalmazken, halkında katıldığı çeşitli etkinliklerle soykırım kınanmış ve acil ateşkes çağrısı yapılmıştı. ASÜ’lü öğrenciler kapüs içinde yürüyüş yaparak tepkilerini göstermişler ve savaş suçluları yargılansın diyerek imza kampanyası başlatmışlardı. Bununla birlikte ASÜ’ lü öğrenciler, düzenlenen hayr çarşısı ile kardeşlerini her daim anımsadıklarını gösterdiler.

Aksaray Üniversitesi konferans salonunda 15 Ocak tarihinde 1 gün olarak gerçekleştirilen hayr çarşısında öğrenciler ve İhh gönüllüleri görev aldılar.

Aksaray Belediyesi AKMEK ve Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerinin de yaptıkları ikramlıklarla destek olduğu kermes yoğun bir katılımla tamamlandı.

İhh Aksaray Dernek Başkanı Şenol Korkmaz; desteklerini esirgemeyen ve böyle bir imkanı sunan ASÜ Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş’a, Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’ e, Belediye Başkan Yardımcısı Yakup Kadri Perek’e, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Bayar Caner’ e, öğrencilere ve katkı sağlayan bütün gönüllülere teşekkür ederiz, mazlumun yarasını sarmak için damla kadar da olsa yardım etme fırsatı bulduk, katkı sağlayan herkesten Allah razı olsun, dedi. Şehitlerimize Allah’tan rahmet dileyerek sözlerini tamamladı..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.