Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 25°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
25°C
Hafif Yağmurlu
Pts 24°C
Sal 23°C
Çar 22°C
Per 21°C

ASÜ’lü profesör Filistin’de ailesinden 16 kişiyi kaybetti

ASÜ’lü profesör Filistin’de ailesinden 16 kişiyi kaybetti
Aksaray Anadolu AŞ
19 Ekim 2023 14:57

Aslen Filistinli olan ve Aksaray Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hatim Elhatip’in İsrail tarafından gerçekleştirilen saldırılarda, Filistin’de bulunan ailesinden 16 kişiyi kaybetti.

İsrail ve Filistin arasında geçen savaşın yıkıcı etkileri her geçen gün artarken dünya çapında İsrail’e gösterilen tepkiler çığ gibi büyüyor.

Aksaray Üniversitesi’nin YÖK kurumları ile eş zamanlı olarak yayımlamış olduğu basın bildirisinde de belirtildiği üzere savaşın bir an önce son bulması çağrısı yapılmıştı.

İsrail’in, Filistin halkına karşı uyguladığı orantısız güç sebebiyle ayağa kalkan Türkiye, Gazze’de yaşanan can kayıplarını sürekli olarak dile getiriyor. Filistinli vatandaşların tedavi gördüğü El- Ehli Arap Hastanesi’nin bombalanmasının ardından 1000’i aşkın vatandaş hayatını kaybetmişti. Aralarında bebek, çocuk ve kadınların da bulunduğu masum sivillerin yaşamını yitirmesi, tüm dünyanın Filistin halkı için ses çıkarmasına neden oldu.

Aksaray Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nde öğretim üyesi olarak çalışmasını sürdüren Prof. Dr. Hatim Elhatip, İsrail tarafından gerçekleştirilen saldırılarda ailesinden 16 kişiyi kaybetti.

Konu hakkında açıklama yapan Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş, “Aslen Filistinli olan Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Hatim Elhatip’in İsrail tarafından gerçekleştirilen saldırılarda, Filistin’de bulunan ailesinden 16 kişinin şehit olduğunu büyük bir teessürle öğrendik. Kıymetli öğretim üyemizin acısını yürekten paylaşıyor, şehit yakınlarına Allah’tan rahmet, kendisi ve geride kalan yakınlarına başsağlığı ve sabr-ı cemil dileriz” ifadelerine yer verdi..

blank

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.