Dolar 32,3379
Euro 35,1488
Altın 2.241,94
BİST 8.740,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 12°C

ASÜ’nün engelsiz bayrak sayısı 13 oldu

ASÜ’nün engelsiz bayrak sayısı 13 oldu
Aksaray Anadolu AŞ
3 Aralık 2021 13:13

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, kampüsteki engelleri ortadan kaldırmak için 2013 yılından bu yana çok önemli çalışmalar yaptıklarını ve engellilerle ilgili tüm çalışmaları asli bir vazife olarak gördüklerini söyledi.

ASÜ’de farklı birimler, engelleri kaldırmaya yönelik olarak yaptığı çalışmaların ardından bayrak ve adaylıkla ödüllendirildi. Bu kapsamda YÖK, 2021 yılı için ASÜ’ye, yedi turuncu ve iki yeşil toplam dokuz bayrak ödülü verdi. Bununla birlikte ASÜ’nün yedi turuncu ve iki mavi olmak üzere toplam dokuz bayrak için de adaylığı uygun görüldü. Bayrak ödülleri ve adaylıkla ilgili belgeler, düzenlenen törenle Senato ve birim temsilcilerine takdim edildi.

Etkinliğin açılışında konuşan Rektör Şahin, Türkiye’de son 10 yıl içinde engellilerle ilgili pek çok çalışma yapıldığını ve önemli bir dönüşüm gerçekleştiğini dile getirdi.

Bu kapsamda ASÜ’de de iyi işlerin ortaya çıkarıldığını dile getiren Prof. Şahin, “2013 yılında gönüllü olarak Engellilerden Sorumlu Rektör Yardımcısı olmayı istemiştik ve o dönemde ilk yönergemizi çıkarttık. Çok mesafe aldık. 2015 yılında Rektör olarak göreve geldiğimizde, imkânlarımız çerçevesinde tüm ödevlerimizi yerine getirmeye devam ettik. Sarı çizgiler, bina giriş çıkışları, rampalar, asansörler… Sonrasında ödüller geldi. Biz ödül almak için bu işleri yapmadık, yaptığımız işlerin bir sonucu olarak ödüller geldi. Geçen yıl 207 üniversite içerisinde 114 üniversite, engellilerle ilgili çalışmaların ardından verilen ödüllere müracaat edebildi. Biz müracaat eden 114 üniversite içinde ikinci olduk. Ödüller sıralamamızı görmemiz ve motivasyon için önemli ama bu ödüller olmasaydı da biz çalışmalarımıza aynen devam ederdik. Biz, kurumumuza, şehrimize ve ülkemize âşık şekilde iş üretmeyi sürdürüyoruz” dedi.

– Bayrak Sayısını Arttırmayı Hedefliyoruz –

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Engin Deligöz ise engellilerin de özel olarak tercih ettiği bir üniversite olma düsturuyla çalıştıklarını vurguladı.

Engelleri kaldırmak için gayret ettiklerini ve yaptıkları çalışmaların ardından önemli ödüllerin geldiğini anımsatan Prof. Deligöz, “Ödüller doğru yolda olduğumuzun birer göstergesi” dedi ve şöyle devam etti: “2018 yılında Üniversitemiz, YÖK tarafından, kampüs genelinde, ‘Mekânda Erişim’ anlamına gelen Turuncu Bayrakla ödüllendirildi. 2020 yılında 21 birimimiz aday konumuna gelerek üç turuncu ve bir yeşil bayrak ödülü aldı. Yine geçen yıl dokuz birimin adaylığı kabul edildi ve bayrak ödülleri geldi. 2021 yılında alınan dokuz bayrakla birlikte Üniversitemiz, Türkiye genelinde bayrak sayısında ikinci sırada yer almaktadır. Toplam 13 bayrağımız oldu. Bundan sonra da bayrak sayısını arttırmayı hedefliyoruz. Ayrıca Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ASÜ, Erişilebilir Üniversiteler kategorisinde Türkiye üçüncüsü oldu. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz.”

Yapılan konuşmaların ardından birim temsilcilerine ödülleri takdim edildi. Turuncu Bayrak mekânda erişimi, Yeşil Bayrak eğitimde erişimi, Mavi Bayrak ise sosyo-kültürel faaliyetlerde erişimi sembolize ediyor.

Ödül töreninin ardından ASÜ Spor ve Sağlık Alanında İhtisaslaşma Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen “Olimpiyat Sporcuları Engelsiz Ödül Töreni’nde ASÜ’yle Buluşuyor” isimli söyleşi gerçekleştirildi. Milli Paralimpik Sporcular Raziye Uluçam, Hakan Çevik, Suzan Çevik ve Erhan Coşkuner ASÜ öğrencilerinin sorularını yanıtladı ve spor hayatlarından bahsetti.

 

 

 

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.